Beeld © Instagram @miljuschka

Miljuschka omarmt haar curves: 'Dit lichaam doet het erg goed'

17 juli 2019 17:43

Miljuschka Witzenhausen (34) schittert vanaf woensdag als eerste plussizemodel op de cover van de zomereditie van de Nederlandse Grazia. De tv-kok liet eerder al weten dat ze trots is op al haar "vetjes" en praat in het blad openhartig over haar lichaam.

"Het moet geen lijdensweg worden om superdun te zijn"

Hoewel Miljuschka haar curves omarmt en regelmatig haar 'echte' lijf toont op Instagram, werden haar woorden pas echt gehoord toen ze een paar dagen na de jaarwisseling een foto plaatste in bikini en haar hart luchtte over hoe diep ongelukkig ze werd van diëten.

"Ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf kookt met producten van moeder natuur, en daarnaast lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen, er al redelijk een balans is", plaatste ze destijds bij de foto. "Ook ik heb dagen dat ik naar mezelf in de spiegel kijk en denk ik wil minder lovehandles of denk: 'wat vervelend dat m'n mouwen zo strak zitten'. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen en laat een keer een taartje staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ingestorte Miljuschka doet het rustiger aan

De post ging keihard viral, al had ze nooit enige bedoeling om body positive-activist op haar cv te zetten. "Die post is uit frustratie geboren", legt ze uit in de nieuwste Grazia. "Omdat ik in januari allemaal persberichten kreeg over dieetboeken en lijnen. Ik krijg daar zo’n punthoofd van." 

Voor Miljuschka dan ook geen polonaise aan haar lijf of gekke vormen van diëten. "Voor mij is eten iets totaal anders. Het gaat om herinneringen maken. Daarbij vind ik ook dat je moet omarmen wie je bent. Het moet geen lijdensweg worden om superdun te zijn", aldus de brunette. "Natuurlijk had ik het ook heerlijk gevonden om het figuur van Kate Moss of Gigi Hadid te hebben. Maar dat is me nou eenmaal niet gegeven. Dit lichaam doet het heel erg goed en dat moet ik omarmen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Miljuschka uit de kleren: 'Ik ben trots op mijn vetjes'

De lekkerbek irriteert zich daarom ook mateloos aan de rest van de wereld die er zo'n waarde aan hecht. "Omdat ik dus iedereen om me heen ongelukkig op grassprieten zag kauwen, dacht ik: waar zijn we nou mee bezig? En besloot ik dat te delen. Ik schrok ook best van hoe viral het ging. Dacht: zo bijzonder is mijn post toch niet? Maar blijkbaar sprak het veel vrouwen aan."

Het hele interview met Miljuschka lees je in de nieuwste Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!