Beeld © Instagram @miljuschka

Miljuschka omarmt haar curves: 'Dit lichaam doet het erg goed'

17 juli 2019 17:43

Miljuschka Witzenhausen (34) schittert vanaf woensdag als eerste plussizemodel op de cover van de zomereditie van de Nederlandse Grazia. De tv-kok liet eerder al weten dat ze trots is op al haar "vetjes" en praat in het blad openhartig over haar lichaam.

"Het moet geen lijdensweg worden om superdun te zijn"

Hoewel Miljuschka haar curves omarmt en regelmatig haar 'echte' lijf toont op Instagram, werden haar woorden pas echt gehoord toen ze een paar dagen na de jaarwisseling een foto plaatste in bikini en haar hart luchtte over hoe diep ongelukkig ze werd van diëten.

"Ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf kookt met producten van moeder natuur, en daarnaast lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen, er al redelijk een balans is", plaatste ze destijds bij de foto. "Ook ik heb dagen dat ik naar mezelf in de spiegel kijk en denk ik wil minder lovehandles of denk: 'wat vervelend dat m'n mouwen zo strak zitten'. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen en laat een keer een taartje staan."

View this post on Instagram

Ok lieve mensen. Iedereen is weer aan het sporten en diëten begonnen. Ik ben all for een healthy leven. Maar ik zie alleen weer iedereen overboard gaan en kauwen op grassprieten. Dus even iets ontnuchterends van mijn kant. Ik ben al jaren 74kg schoon aan de haak. Ik heb vooral in mn jonge jaren ernaar gestreefd om er strak en zo dun mogelijk uit te zien. Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at, wat resulteerde in 54kg op de weegschaal. Natuurlijk paste ik alle fashion een stuk makkelijker waardoor winkelen leuk was. Zag ik er top uit op iedere foto. Maar ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk. Vanaf het moment dat ik moeder werd is dit voor mij veranderd. Ik had zo een honger. Daarbij het respect voor mijn lichaam waarin ik een mensje bouwde is tekenend geweest voor hoe ik nu tegen mijn lijf aankijk. Natuurlijk kan je niet 3 x per dag taart eten(hoewel ik dat wel soms doe) moet je mate houden etc. Maar ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf begint met koken met normale producten van moeder natuur, lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen er al redelijk een balans is. Dus ik smeek je. Ga please niet vol in een dieet waarvan je weet dat je het niet vol kan houden. Straf jezelf niet. Probeer kleine aanpassingen te maken die makkelijk vol te houden zijn. Ook ik heb dagen dat ik de spiegel inkijk en denk ik wil minder lovehandles, wat vervelend dat mn mouwen zo strak zitten. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen, laat een keer een taartje staan. Hou het haalbaar en geniet van het leven😘 #nofilter #nophotoshop #standtall #bodypositivity 📸door de schoonzus @fleurvanierschot_photography 🌴 @watamuvillas

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ingestorte Miljuschka doet het rustiger aan

De post ging keihard viral, al had ze nooit enige bedoeling om body positive-activist op haar cv te zetten. "Die post is uit frustratie geboren", legt ze uit in de nieuwste Grazia. "Omdat ik in januari allemaal persberichten kreeg over dieetboeken en lijnen. Ik krijg daar zo’n punthoofd van." 

Voor Miljuschka dan ook geen polonaise aan haar lijf of gekke vormen van diëten. "Voor mij is eten iets totaal anders. Het gaat om herinneringen maken. Daarbij vind ik ook dat je moet omarmen wie je bent. Het moet geen lijdensweg worden om superdun te zijn", aldus de brunette. "Natuurlijk had ik het ook heerlijk gevonden om het figuur van Kate Moss of Gigi Hadid te hebben. Maar dat is me nou eenmaal niet gegeven. Dit lichaam doet het heel erg goed en dat moet ik omarmen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Miljuschka uit de kleren: 'Ik ben trots op mijn vetjes'

De lekkerbek irriteert zich daarom ook mateloos aan de rest van de wereld die er zo'n waarde aan hecht. "Omdat ik dus iedereen om me heen ongelukkig op grassprieten zag kauwen, dacht ik: waar zijn we nou mee bezig? En besloot ik dat te delen. Ik schrok ook best van hoe viral het ging. Dacht: zo bijzonder is mijn post toch niet? Maar blijkbaar sprak het veel vrouwen aan."

Het hele interview met Miljuschka lees je in de nieuwste Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!