Beeld © ANP

Ahoy positief na bezoek songfestivalcommissie

18 juli 2019 15:10

Ahoy is positief gestemd na het bezoek van de songfestivalcommissie van NPO, AVROTROS en NOS. "We zijn er klaar voor", concludeert directrice Jolanda Jansen.

"Natuurlijk, het is een beetje een wedstrijd"

"We hebben heel goed gesproken over het bidbook, de verwachtingen en de ideeën", zegt ze voor de camera van het ANP. Volgens Jansen is het "ongelooflijk leuk en spannend" dat ‘haar’ Ahoy met het Maastrichtse MECC strijdt om de huisvesting van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalstrijd: Ahoy moet MECC nu zien te overstralen

"Het is duidelijk dat dit groter is dan alles wat iedereen ooit heeft meegemaakt", beseft Jansen zich na het bezoek, waarin onder meer de "complexiteit en duur" van het Eurovisiesongfestival werden besproken. "Ja, we hebben veel ervaring in de stad, in Ahoy met grote evenementen, maar dit is wel het summum en dat zou waanzinnig zijn als wij dat zouden mogen huisvesten."

Ahoy staat momenteel nog deels in de steigers, maar daar krijgt het songfestival helemaal geen last van als het in mei daadwerkelijk neerstrijkt in Rotterdam. "De tv-show zal in de arena plaatsvinden, zaken als de greenroom, kantoorruimtes en persruimtes kunnen allemaal in onze bestaande hallen plaatsvinden. De nieuwbouw zullen we niet nodig hebben, en is tegen die tijd aan de buitenkant helemaal gereed."

Voor Jansen voelde het bezoek van de songfestivalcommissie donderdag als "een matchday". Wat Maastricht doet, wordt vanuit Rotterdam op de voet gevolgd. "Natuurlijk, het is een beetje een wedstrijd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!