The Lion King best bezochte musicalproductie ooit

19 juli 2019 11:15

De hitmusical The Lion King speelt zondag de laatste voorstelling in het Circustheater in Scheveningen. De voorstelling, gebaseerd op de Disneyhit uit 1994, heeft de afgelopen drie jaar ruim 1,7 miljoen bezoekers getrokken. Met in totaal 1139 voorstellingen heeft The Lion King de vorige reeks, die tussen 2004 en 2006 te zien was, overtroffen. Toen werd het stuk ‘slechts’ negenhonderd maal opgevoerd.

Volgens producent Stage Entertainment is The Lion King met in totaal ruim 3,4 miljoen bezoekers de best bezochte musicalproductie ooit in Nederland. Het stuk trok, verdeeld over de twee series, zelfs meer bezoekers dan megahit Soldaat van Oranje, die inmiddels negen jaar in de Theaterhangaar te zien is en bijna 3 miljoen mensen getrokken heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Luisteraars Mattie en Marieke woest na spoilen The Lion King

The Lion King vertelt over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. De musical, met muziek van Elton John en Tim Rice, ging in 1997 in première op Broadway en won zes Tony Awards. De voorstelling is wereldwijd inmiddels door 80 miljoen mensen gezien.

Wie de voorstelling gemist heeft, kan overigens ook terecht in de bioscoop. Daar draait vanaf deze week de digitaal geanimeerde filmremake van de animatiehit uit 1994. Ook in de bios is The Lion King weer een enorm succes; op de eerste dag bezochten al bijna 120.000 mensen de nieuwe filmversie.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Waarom The Lion King zó bijzonder is voor Harry en Meghan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!