Beeld © Instagram @miljuschka

Miljuschka Witzenhausen reageert op kritiek term 'plussize'

20 juli 2019 18:52

Bij de aankondiging van haar Grazia-cover noemde Miljuschka Witzenhausen zichzelf het "eerste plussize model" dat op de voorkant van het blad stond. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje 'plussize' vond behoren. Nu reageert de presentatrice.

"Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!!!"

"Gossiemikkie, wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook", begint ze haar bericht bij een foto van haarzelf in een oranje badpak. "Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75 kilogram met een lengte van 165 centimeter. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka omarmt haar curves: 'Dit lichaam doet het erg goed'

"Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij zo een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen", gaat Miljuschka verder. "Ik rol iets anders mn bed uit. Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd. Ik voel me wel lekker bij dit gewicht qua gezondheid dus probeer daar op te blijven met gebalanceerd eten. Wat voor mij betekent niet iedere dag taart (soms)." 

Bovendien wil Miljuschka iets duidelijk maken: "Wat ik wel echt frustrerend vind is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden in een woestijn om een plussize badmode-lijn door influencers van Nederlandse bodem. Als ik me namelijk in zo een bikini die overal beeldig op insta staat probeer te hijsen die tot maat 42 gaat maar eigenlijk reëel 38 is. Ja, dan voel ik me ook diep ongelukkig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka uit de kleren: 'Ik ben trots op mijn vetjes'

"Relativeringsvermogen komt met de jaren. Mijn lijf heeft 2 kids gebaard, heeft ondanks mn cellulitis fantastische sex en boven alles het werkt weer iedere dag. Daar ben ik dankbaar voor. Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social perfect. Kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt. Dus dames, show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!!!", eindigt ze haar bericht. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!