Beeld © ANP

Erica Meiland: 'Ik hou van Martien'

25 juli 2019 19:17

Martien Meiland is momenteel hét kijkcijferkanon van SBS6 in het programma Chateau Meiland. Samen met zijn vrouw Erica, dochter Maxime en huisvriendin Caroline runnen ze het kasteel waar gasten kunnen verblijven.

"We houden gewoon heel erg van elkaar"

Martien kwam zestien jaar geleden uit de kast. Dat was een heftige periode voor het gezin. In de jaren die volgden ging het stel uit elkaar en vond Erica een nieuwe liefde. In januari van dit jaar maakten de twee geheel verrassend bekend dat ze weer samen in het huwelijksbootje gingen stappen. Inmiddels zijn Martien en Erica dus weer man en vrouw.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Oh nee! Bommel Meiland valt cameraman aan

In de tussentijd is Martien uit de kast gekomen. Dat was een moeilijke periode voor Erica. "In die periode dat het allemaal ontdekt werd bij hem dan heb je een hele moeilijke fase. Dat geeft heel veel verdriet. Ik ben ook een tijdje boos geweest, wat ergens nergens op sloeg. Dat komt wel naar boven. Dat is het verwerkingsproces", legt Erica uit. "We houden gewoon heel erg van elkaar en nu doen we samen wat we heel erg leuk vinden." Erica benadrukt ook dat het leuk is voor de kinderen. "Alle kinderen willen dat hun ouders bij elkaar blijven. Dat is mooi."

Dat Martien een flamboyante verschijning is, valt alle kijkers op. Dat vindt Erica juist zo leuk aan hem. "Mart (Martien) moet altijd begeleid worden. Hij is rommelig en chaotisch, dat geeft ook weer een talent natuurlijk. We noemen Martien en Carolien ook Jut en Jul, we begeleiden ze dan een beetje, maar ze doen het fantastisch", aldus Erica. "Het is net een kanariepiet, hij gaat steeds meer lawaai maken en steeds gekker doen. Dan denk ik, nou ja hij heeft het naar z’n zin."

Zonder Martin zou Erica dit avontuur nooit aan zijn gegaan. "Mart is gewoon een heel goed mens. En zoals de mensen nu om hem moeten lachen, ik ben dat gewend, maar toen ik hem net leerde kennen moest ik ook zo vreselijk lachen om hem. Ik trok gelijk naar hem toe, vond het zo’n leuk mens en het is ook een goed mens", vertelt Erica.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Het grote succes van Martien Meiland is reden voor een wijntje

Dat de twee met elkaar getrouwd zijn, betekent niet dat een nieuwe man niet welkom is. "Een nieuwe liefde? Nou ja, als die een keer voorbij komt misschien. Het zou kunnen. Als Martien een leuke man ontmoet, of ik, dan moet hij wel bij het gezin passen. Anders gaat het niet werken. Ik zeg geen nee, maar ben er ook niet naar op zoek. En dat is bij Martien hetzelfde. Misschien van de winter gaan we een keer op het terras zitten, samen mannen kijken", besluit Erica.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!