Sander Schimmelpenninck snapt dat mensen hem arrogant vinden

31 juli 2019 08:12

Sander Schimmelpenninck (35) snapt dat mensen hem soms arrogant vinden. Maar volgens de Quote-hoofdredacteur is dat "de grootste misvatting over mij", zegt hij in De Telegraaf.

"Echt, het valt allemaal reuze mee"

"Ik vind het leuk om op Twitter hard uit de hoek te komen", zegt Sander, die vanaf woensdag op de buis te zien is met een nieuwe reeks van zijn eigen programma De Opvolgers. "Dan kan ik me voorstellen dat mensen mij een arrogant mannetje vinden. En ik heb een hopeloze achternaam", zegt hij over de naam Schimmelpenninck, een telg uit een adellijk geslacht. "Echt, het valt allemaal reuze mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ophef om emancipatie-uitspraak Sander Schimmelpenninck

Doordat hij "wel eens zijn mening geeft op Twitter", wordt hij geregeld gevraagd voor televisieprogramma's maar daar zegt hij "eigenlijk constant 'nee' tegen". "Als ik wil, kan ik constant op tv zijn. Er zijn namelijk heel weinig mensen met een duidelijke mening zoals ik en dan ben je al snel populair bij talkshowredacties."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck vraagt om geld

Toch wil de 35-jarige Sander niet alleen aanschuiven in praatprogramma's. "Ik wil ondernemender aan de slag in de mediawereld", zegt hij. "We denken hier nog te veel klein nationaal. Ze moeten zich, ook in Hilversum, afvragen of het nog wel van deze tijd is om al die Nederlandse doelgroepjes te blijven bedienen zoals ze dat al jaren gewend zijn te doen. Misschien wordt het tijd te bouwen aan internationale of Europese merken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!