Beeld © Getty Images

Charli XCX haalt Taylor Swift-fans op de hals

07 augustus 2019 01:59

Een opmerking van Charli XCX is fans van Taylor Swift behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten. In een interview liet de zangeres zich niet erg lovend uit over het publiek bij concerten van Taylor.

"Als artiest voelde het wel alsof ik het podium opkwam om naar vijfjarigen te zwaaien"

Charli verzorgde een tijdlang het voorprogramma van Taylor. In een gesprek met Pitchfork zei ze daarover: "Ik ben heel dankbaar dat ze me heeft gevraagd voor die tour, maar als artiest voelde het wel alsof ik het podium opkwam om naar vijfjarigen te zwaaien."

Na een lawine van boze reacties van Taylor-fans, verduidelijkte Charli haar woorden. Volgens de zangeres waren die uit hun context gehaald. "Een langer gesprek over deze tournee is samengevat in één rare zin. Voor deze tour had ik vooral in clubs voor achttien jaar en ouder gespeeld, dus het was voor mij nieuw om voor mensen van alle leeftijden op te treden. Ik pakte mijn concerten daardoor anders aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift mag Teen Choice Icon Award in ontvangst nemen

Ze benadrukt dat ze nog altijd dankbaar is voor de klus. "Het was geweldig om voor Taylor te openen. Ze is een van de grootste artiesten van mijn generatie en de Reputation-tour was een van de grootste ooit. Ik ben extreem dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en het was ontzettend leuk om voor een nieuw publiek op te treden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!