Beeld © ANP

Karin Bloemen blij met Georgina Verbaan in film over haar leven

07 augustus 2019 09:47

Karin Bloemen is verheugd dat Georgina Verbaan een van de hoofdrollen speelt in de nieuwe Nederlandse speelfilm Buiten is het feest. De film is een vrije bewerking van de roman Maar buiten is het feest van Arthur Japin, die deels gebaseerd is op het leven van Karin Bloemen. "Ik heb mijn zegen gegeven", zegt Karin tegen De Telegraaf.

"Ik heb me persoonlijk niet met de cast van de film bemoeid, maar wat ben ik blij dat Georgina is gecontracteerd"

Georgina speelt de 'wegkijkende' moeder van Bloemen. "Ik heb me persoonlijk niet met de cast van de film bemoeid, maar wat ben ik blij dat Georgina is gecontracteerd. Wel heb ik het script van Arthur Japin van tevoren gelezen omdat ik wilde dat, hoewel het stevig geromantiseerd is, het nog wel een beetje met mijn levensverhaal te maken had." De andere hoofdrollen in de film zijn voor Abbey Hoes en Eelco Smits.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karin Bloemen schrijft boek over misbruik in haar jeugd

Buiten is het feest gaat over de succesvolle en geliefde zangeres Sonne (Abbey) die na de dood van haar zus een rechtszaak aanspant om haar nichtje uit handen van haar biologische vader (Eelco) te houden. Door deze actie dreigen echter de schokkende familiegeheimen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. De film moet in 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!