Beeld © SBS

Martien Meiland vond uit de kast komen 'vreselijk'

07 augustus 2019 12:00

Martien Meiland (56) is door een enorm zware periode gegaan. Pas na zijn deelname aan Ik Vertrek kwam de excentriekeling uit de kast, waardoor zijn huwelijk met Erica Renkema (55) tijdelijk strandde. Inmiddels zijn de twee wel weer getrouwd en ervaren ze enorm succes met Chateau Meiland. Toch blikt Martien met gemengde gevoelens terug op die periode, vertelt hij in zijn wekelijkse column in de Privé.

"Ik wilde helemaal niets voelen voor een man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin"

Hoewel Chateau Marilleaux volgeboekt is voor 2019 en 2020 én het bijbehorende programma een gigantisch succes is, mist er toch wat in het leven van Martien. Zijn dochter Montana is achtergebleven in Nederland. "Het voelt een beetje leeg dat ze er niet bij is", meent Martien. En dat gevoel herinnert hem aan de periode voordat hij uit de kast kwam. "Dat heb ik eerder gehad. Het moment dat ik erachter kwam op mannen te vallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe afleveringen Chateau Meiland bijna op tv

Het was erg heftig voor Martien. "Ik wilde helemaal niets voelen voor een man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin", legt hij uit. Het zorgde voor een breuk met zijn vrouw Erica. "Zo kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik wilde. Die worsteling met mezelf vond ik zwaar." De 56-jarige ging zelfs zo ver dat hij naar zijn huisarts ging "met de vraag of ze mij hormoonprikken konden geven, zodat ik weer de oude Martien kon worden. Vreselijk was het, echt vreselijk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland: 'Ik hou van Martien'

Uiteindelijk is alles goedgekomen. "Ik miste Erica en de kinderen", vertelt Martien openhartig. "De verliefdheid die ik had met Erica, heb ik nog steeds. Maar nu is het meer als broer en zus." Inmiddels beleven de twee succes na succes samen en maken ze zelfs kans op een Gouden Televisier Ring. "Het zou toch wat zijn? Zo'n doodgewoon gezin uit Noordwijk", speculeert de extravagante hoteleigenaar over een eventuele winst. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!