Beeld © ANP

Nienke Plas droomt van carrière in Amerika

10 augustus 2019 08:59

Nienke Plas (32) heeft 275.000 abonnees op haar YouTube-kanaal, toert met haar theatershow Van de hak op de tak door het land en presenteerde twee jaar geleden Zon, zuipen, ziekenhuis: hier is het feestje. Toch ziet ze zichzelf liever niet als een bekende Nederlander.

"Roem zelf is niet leuk: het is tof dat je iets kunt doen waarvan je geniet en waarin je heel goed wordt", zegt Nienke in De Telegraaf. "Dat je daarmee bekendheid vergaart, is een bijkomstigheid. Ik noem mezelf liever CN'er dan BN'er: Creatieve Nederlanders." De eerste keer dat een fan haar om een handtekening vroeg, was dan ook wel even wennen. "Ik dacht: wat bedoel je? Zoals die in mijn paspoort staat? Tot ik me realiseerde: oh nee, dat moet natuurlijk zo'n fancy handtekening zijn, met een goede lus en veel hartjes. Wist ik veel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nienke Plas toont beelden van huwelijksaanzoek

Nienke zou in de toekomst vaker in films willen spelen. Ze heeft haar zinnen gezet op Amerika, want acteren in Nederland is "niet iets waarmee je je bankrekening super kunt spekken". "Daar wordt alles toch groter aangepakt. Misschien dat ik het daar een tijdje wil proberen. En dan roep: yo, mama is even een paar maanden weg." Haast heeft ze overigens niet. "George Clooney brak ook pas op latere leeftijd door."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!