Tarantino Beeld © ANP

Tarantino moet mond houden van dochter Bruce Lee

15 augustus 2019 01:57

Shannon Lee vindt dat Quentin Tarantino zijn mond moet houden over haar vader, martial arts-acteur Bruce Lee. De twee ruziën al langer over de manier waarop de regisseur Bruce neerzet in zijn nieuwste film, Once Upon A Time In Hollywood.

"Het was heel pijnlijk om in de bioscoop te zitten en iedereen mijn vader te horen uitlachen"

De dochter van de in 1973 overleden filmster liet vorige maand weten teleurgesteld te zijn dat haar vader als "arrogante eikel" wordt getoond in de film. "En niet als iemand die drie keer zo hard moest vechten om te bereiken wat anderen in de schoot werd geworpen", aldus Shannon tegenover The Wrap over het racisme waar haar vader mee te maken kreeg in Hollywood. "Het was heel pijnlijk om in de bioscoop te zitten en iedereen mijn vader te horen uitlachen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Dochter Bruce Lee boos om vertolking vader in film Tarantino

Op een persconferentie in Moskou verdedigde Tarantino deze week zijn keuzes. "Bruce Lee was best een arrogante kerel. Aan de manier waarop hij praatte heb ik niet veel hoeven te verzinnen. Ik heb hem dezelfde soort dingen horen zeggen."

Shannon vindt dat de regisseur het onderwerp nu moet laten rusten. "Hij kan z'n mond erover houden. Dat zou erg aardig zijn", meldt ze woensdag aan Variety. "Hij zou kunnen zeggen: ik weet helemaal niet hoe Bruce Lee was, ik heb dit voor een film geschreven, maar dat is niet hoe hij in het echt was."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!