Frank Dane Beeld © ANP

Frank Dane noemt bevalling zoontje traumatisch én mooi

19 augustus 2019 13:28

Radio-dj Frank Dane en zijn liefje zijn twee weken geleden de gelukkige ouders geworden van de kleine druif Ole. Maar de bevalling ging volgens Frank alles behalve makkelijk. "Ik vond het het meest traumatische en het meest mooie wat ik ooit heb meegemaakt”, vertelde Frank vandaag in zijn show op radio 538.

"Er waren 36 uur weeën nodig"

De kersverse vader vertelt dat de bevalling heel wat chaos met zich meebracht. "Er waren 36 uur weeën nodig. Ik heb geprobeerd er zoveel mogelijk te zijn voor haar, maar dat kan niet. Ik begrijp niet dat een vrouw dat zo lang kan handelen. Dat is echt een soort oerpijn. Zo rauw. Ik vond het iets middeleeuws hebben. Dat je dat nog moet hebben in 2019, zoveel pijn."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Frank Dane is voor het eerst vader geworden

Op het moment dat moederlief 24 uur lang bezig was, besloot de verloskundige om ziekenhuizen in Utrecht te bellen, maar tevergeefs. De arme tortelduifjes konden nergens terecht door personeelstekort. "En toen moesten we naar Gorinchem. Ik moest alleen maar denken aan die kleine die dan in zijn paspoort heeft staan: Gorinchem."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Robert Jensen feliciteert zijn 'kleine broertje' Frank Dane

Toen de twee na veel drama uiteindelijk in het nieuwe ziekenhuis waren aangekomen, kreeg de moeder van Franks zoontje een ruggenprik. Twaalf uur later mochten ze de kleine spruit eindelijk op de wereld verwelkomen. "Ik heb gedaan wat iedereen mij heeft afgeraden. Ik heb gekeken. Ik vond dat ongelooflijk mooi. Ik heb de geboorte gezien, ik heb het hoofdje zien komen, ik heb het lijfje eruit zien komen. Ik heb gezien dat mijn vriendin ons kindje kreeg. Dat zal ik nooit meer vergeten", aldus de trotse vader van zoontje Ole. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

André Hazes ontroert Frank Dane met lied voor zoontje

Nederland is al lange tijd in de ban van Frank en zijn vriendin. De geruchtenmachine draait overuren over de twee. Frank wil namelijk absoluut haar naam niet vrijgeven. "Je mag best van me weten dat ik een vriendin heb. We zijn al een paar jaar samen en we zijn niet getrouwd." Maar op de vraag wat haar naam is, geeft de Radio 538-ster geen antwoord. "Dat vindt ze niet leuk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!