Harry en Meghan Beeld © ANP

Ook P!nk en Ellen DeGeneres komen op voor Harry en Meghan

20 augustus 2019 02:56

Na Elton John hebben ook Ellen DeGeneres en P!nk het opgenomen voor de Britse prins Harry en zijn vrouw, hertogin Meghan. De twee kamen onder vuur te liggen omdat ze met een privévliegtuig naar het landgoed van Elton in Nice waren gevlogen.

"Het waren ontzettend nuchtere, meelevende mensen"

De hertog en hertogin van Sussex werden op sociale media en in Britse tabloids afgeschilderd als hypocrieten omdat ze aan de ene kant pleiten voor maatregelen ter bescherming van het milieu terwijl ze wel met een privévliegtuig reizen.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Elton John neemt het op voor prins Harry

Eerder liet Elton weten de "hatelijke berichtgeving" over het koninklijke stel vreselijk te vinden. "Prins Harry's moeder, prinses Diana, was een van mijn dierbaarste vrienden. Ik voel mij verplicht om Harry en zijn gezin te beschermen tegen de pers, die heeft bijgedragen aan de vroegtijdige dood van Diana." Hij benadrukte dat hij het stel de vlucht heeft aangeboden, en vanwege Harry's inzet voor het klimaat ervoor koos die CO2-neutraal te maken.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Ex-geliefde prins Harry stapt in het huwelijksbootje

De zanger kreeg later op de dag bijval van Ellen DeGeneres. "Portia en ik hebben prins Harry en Meghan in Engeland ontmoet om het te hebben over hun inzet voor de natuur", liet de presentatrice op Instagram weten namens zichzelf en echtgenote Portia de Rossi. "Het waren ontzettend nuchtere, meelevende mensen. Stel je voor hoe het moet zijn om aangevallen te worden om alles wat je doet, terwijl je alleen maar probeert de wereld beter te maken."

En naast Elton en Ellen heeft ook P!nk van zich laten horen. "Ik ben blij dat mensen de hertog en hertogin van Sussex verdedigen", schrijft de 39-jarige zangeres op Twitter. De kritiek richt zich volgens P!nk vooral op Meghan. "De manier waarop mensen haar behandelen is de meest publieke vorm van pesterij die ik in lange tijd heb gezien. Het gaat alle perken te buiten. Kunnen we allemaal niet gewoon wat vriendelijker zijn? We moeten onze kinderen laten zien dat het cool is om aardig te zijn."

Volgens Daily Mail verbleven Harry en Meghan samen met hun zoontje Archie van woensdag tot zaterdag bij Elton. Het was hun vierde trip met een privévliegtuig in elf dagen. Eerder vlogen ze samen naar Ibiza.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Davina Michelle ontmoet haar grote idool P!nk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!