Bibi Breijman Beeld © Youtube Bibi Breijman

Bibi Breijman reageert in video op stuitende haatreacties

20 augustus 2019 11:22

Zangeres Bibi Breijman reageert in een nieuwe video op de meest heftige reacties waar zij online mee te maken krijgt. "Je bent een slecht voorbeeld voor de mensheid", schrijft een van haar haters. De 27-jarige presentatrice roept haar volgers op om het vaker op te nemen voor mensen die online gepest worden.

"Dan weten jullie nu waar de haat voornamelijk vandaan komt, namelijk door mijn burn-out" 

De kersverse moeder vertelt in een nieuwe video op haar Youtube-kanaal dat ze de afgelopen jaren veel te maken heeft gekregen met haatreacties. "Dat is ook de reden dat ik de video nu opneem en dat ik het best wel spannend vind, omdat het best wel een onderwerp is dat ik heb onderdrukt." De 28-jarige vertelt dat ze haar best doet online haat niet binnen te laten komen, maar dit gaat volgens haar niet altijd even makkelijk.

De Youtubster neemt haar volgers mee naar de eerste keer dat ze te maken kreeg met deze vreselijke online haat. "Een aantal jaar geleden ben ik mijn eigen Youtube-kanaal gestart. Dit is eigenlijk voortgekomen uit een hobby die ik had. Ik werkte toen bij de orthodontist als assistent. Ik stond iedere ochtend om zes uur op en ging om vier uur weer naar huis."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Baby Bibi Breijman nog geen jaar oud en nu al opstandig

Het liefje van Waylon vertelt dat als ze na haar werk thuiskwam, ze druk bezig was met video's opnemen en monteren. Zelfs in het weekend. "Het werd steeds groter en leuker. Ik spendeerde mijn hele leven aan mijn Youtube-kanaal. Tot ik een telefoontje kreeg van RTL en ze vertelde mij dat ik me bij een MCM kon aansluiten. Toen ging er een wereld voor me open", vertelt de kersverse moeder. "Toen kon ik mijn baan opzeggen en van mijn hobby mijn werk maken."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Té zoet: Bibi Breijman deelt eerste zomervakantie van Teddy

Al snel kreeg Bibi ontzettend veel te maken met haatreacties. Ook in de uitzending van RTL Boulevard wordt de brunette niet gespaard. Hierin wordt de burn-out van de vlogster namelijk niet helemaal serieus genomen. "Het is heel moeilijk uit te leggen voor de wat oudere generatie misschien", stelt de presentatrice. Ze vertelt dat er veel vragen aan haar gesteld worden door jongeren met een burn-out, omdat deze niet serieus genomen zou worden. "Dan weten jullie nu waar de haat voornamelijk vandaan komt, namelijk door mijn burn-out." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Zwangere Bibi Breijman al twee keer opgenomen in het ziekenhuis

De presentatrice leest vervolgens een handvol van haar haatreacties voor. "Dat was een korte samenvatting van alle haat die ik heb gekregen. Ik krijg veel haatreacties over mijn uiterlijk; dat ik klein ben, dat ik een pinda ben. En ook dat ik een golddigger ben, omdat ik verliefd ben geworden op iemand waar ik heel veel van houd en een kindje mee heb gekregen." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Bibi Breijman vertelt in nieuw programma over alle online haat

De boodschap van Bibi is duidelijk. "Ik hoop dat we het online meer voor elkaar kunnen opnemen. Er wordt online nog teveel gepest en gehaat. Het loopt zelfs zo uit de hand dat kinderen depressief raken en een einde maken aan hun leven", stelt de duidelijk aangeslagen zangeres.

En niet alleen Bibi krijgt te maken met veel online haat. Ook Nicolette Kluivert reageert op haar post met een weerzinwekkend bericht. "Wat erg! Wat goed dat je dit post! ❤️Je bent geweldig!! Ik ben er zo klaar mee. Gister: “nicolet heeft alleen maar een carrière, omdat ze kanker heeft gehad” of “ik dacht dat ze al dood was” en ga zo maar door...", reageert de RTL Boulevard-presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Nicolette Kluijver heeft heimwee

Kijk hier naar de hele aflevering van Bibi Breijman:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!