Beeld © William Rutten

Famke Louise speelt fee in The Christmas Show

22 augustus 2019 13:36

Het is pas augustus, maar Famke Louise weet nu al waar ze de kerstdagen door gaat brengen. RTL Boulevard kan namelijk onthullen dat ze één van de headliners is van de jaarlijkse Christmas Show in de Ziggo Dome.

"Het karakter is best wel gebaseerd op mij"

Famke Louise zal de rol spelen van Fee Fresh, één van de komische feeën in deze speciale kerstversie van Doornroosje. "Mijn personage wil er altijd goed uit zien. Daar komt het eigenlijk op neer. Er zijn nog twee andere feeën, die ook ontzettend leuk zijn." Famke kan zich goed herkennen in het karakter. "Het karakter is best wel gebaseerd op mij. We hebben veel gemeenschappelijke kenmerken."

Famke was meteen enthousiast voor de rol. Ze heeft dan ook meteen ja gezegd. "Carlo vroeg me tijdens een lunch." Het idee is ontstaan bij de opnames van de TV Kantine. Carlo speelde een rol in de clip van Famke Louise, wat de zangeres heel leuk vindt. "Het is geweldig om met Carlo samen te werken."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Carlo Boszhard duikt in Doornroosje voor The Christmas Show

De andere castleden die tot nu bekend zijn gemaakt voor deze editie van The Christmas Show zijn Carlo Boszhard en Celinde Schoemaker.  Famke Louise mag dus aansluiten in een fijn rijtje met collega's. Carlo zal het verhaal aan elkaar praten. Celinde speelt de rol van Doornroosje. De overige castleden zullen in september worden onthuld.

De vijfde editie van The Christmas Show draait om het verhaal van Doornroosje. Carlo en Maurice Wijnen hebben er samen een kerstverhaal van gemaakt. "Het gaat over een meisje dat wakker gekust wordt door de liefde van haar leven. Lukt het om na 100 jaar slaap met kerst haar droomprins te vinden?", legt Boszhard uit. "Dat past perfect bij de kerstgedachte. Het gaat om liefde, saamhorigheid. En met het decor, kostuums, kerstmuziek zoals Silent Night maken we er een echt kerstspektakel van."

Carlo probeert de show ieder jaar grootser aan te pakken dan de vorige editie. "Het is een uitdaging om steeds een stap verder te gaan en het groter en spectaculairder aan te pakken. Dat gaat ook nu weer gebeuren", belooft hij. "Maar hoe dat er precies uit komt te zien, hou ik nog even geheim."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Fred van Leer solliciteert naar hoofdrol in The Christmas Show

Doornroosje en de Kerstprins is op 21 december voor het eerst te zien. Ook op 22 december is er een voorstelling in de Ziggo Dome. Tickets kopen, dat kan hier!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!