Beeld © ANP

Asociaal rijgedrag Bert van Leeuwen één grote stunt

30 augustus 2019 15:06

Hoewel Bert van Leeuwen (59) in De Ochtendshow van 538 nog stellig bleef volhouden dat zijn asociale rijgedrag niets te maken had met een programma. Komt BNNVARA nu tóch met een statement. En wat blijkt? Het was wel degelijk een stunt voor het programma Make Holland Great Again.

Gisteren lekte een video uit waarin Bert zich als een ware wegpiraat gedraagt. In het clipje is te zien hoe hij gevaarlijk van hot naar her rijdt en zijn middelvinger opsteekt. Veel mensen vielen over zijn actie. Maar niet iedereen geloofde het verhaal. Zo dachten radio-dj Frank Dane en onze eigen Luuk Ikkink dal dat het allemaal in scène zou zijn gezet. En ze hebben gelijk!

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Bert van Leeuwen reageert op roekeloos rijgedrag

De 'uitgelekte' video was namelijk voor het BNNVARA-programma Make Holland Great Again. In de specifieke aflevering met Het Familiediner-presentator pakken ze hufterig rijgedrag aan. Volgens de zender maken velen van ons zich er schuldig aan, maar vinden we het niet kunnen als een ander het doet. 

Om de verontwaardiging over asociaal rijgedrag bij anderen onder de aandacht te brengen, heeft het programma een video online gezet van de EO-presentator. De video ging viral en kon rekenen op flink wat afkeurende reacties. Daarom nemen presentator Sahil Amar Aïssa en zijn Great-team het initiatief om iedereen weer zen achter het stuur te krijgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Betrapt: Bert van Leeuwen rijdt roekeloos door Nederland

De aflevering is aanstaande dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!