Beeld © RTL/William Rutten

Jandino Asporaat reageert op doodsbedreigingen na grap

03 september 2019 17:20

Het grapje van Jandino Asporaat (38) viel niet in goede aarde bij kijkers van het 'Voetballer van het Jaar-gala'. De komiek maakte een mop over de overleden moeder van Johan Derksen (70), maar had de lachers daarmee niet op de hand.

"Voor vele anderen was het een vrijbrief om doodsbedreigingen te sturen"

Jandino praatte het gala aan elkaar, wat volgens Johan "belachelijk" was. Met die reden haalde de komiek uit naar de voetbalcommentator. "Als je de kans krijgt om de mannen van VI een half uur eerder van de buis af te pleuren, neem ik die kans", begon Jandino. "Je weet, Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment. Johan Derksen, je moeder!” Het viel niet goed, omdat Johan zijn moeder op 31-jarige leeftijd is verloren en zijn vrouw toen zijn dochter nog maar twaalf was. Nu laat Jandino van zich horen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harde grappen Jandino vallen niet in de smaak

"Wat mijn opening van drie minuten heeft gedaan is laten zien wat diep verborgen zat. Het had super grappig moeten zijn, maar dat was het niet… Er werd een paar keer leuk gelachen, maar was zeker geen dijenkletser", begint de komiek zijn bericht. "Voor veel mensen was het een statement: goed dat jij na al die beledigingen van je afbijt, meesten durven dat niet, wij vinden je top. Maar voor vele anderen was het een vrijbrief om doodsbedreigingen te sturen. Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé telefoonnummer. Er is mij geen ziekte gespaard gebleven."

"Maar het heftigste vond ik de diepgewortelde haat voor buitenlanders. Bericht na bericht", gaat Jandino verder. "Dat door die ene grap zoveel haat naar buiten komt (...) Betekent maar één ding, dit zat altijd al in je. Je was gewoon aan het wachten op een moment dat jij je gal kon uitspugen. Ik heb een waardevolle les geleerd gisteren. Je gaat nooit schoon kunnen komen uit een moddergevecht. Er zijn eenmaal mensen die echt genieten van ellende. Ik ben een hardwerkende, positieve gast. Hoe hard ze ook hun best doen om je neer te halen, het gaat ze niet lukken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jandino komt met nieuwe theatervoorstelling

"Mijn leven is te mooi en er is dus geen enkele reden voor mij om überhaupt te reageren op hen", wil Jandino laten weten. "Dit wist ik, maar ik ben ook maar een mens en ik was klaar met dat eeuwige zure gezeik. Maar dat hoeft niet eens, mijn harde werken is wat voor me opkomt. Nou geloof me, er gaan zulke toffe dingen aankomen. Eén ding aan mij is dat opgeven bij de pakken neerzitten, zit niet in mij. Wat k ga doen is de wereld veroveren, dan geef ik ze wat om te praten. Ik ben zo gezegend met mijn familie, mijn vrienden en al mijn fans."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!