Beeld © Getty Images

BBC laat zich kennen in zaak Cliff Richard

04 september 2019 13:19

De langlopende zaak tussen Cliff Richard (78) en de BBC is eindelijk voorbij. De twee partijen zijn tot een schikking gekomen waarbij de Britse omroep in totaal een bedrag van zo'n 2 miljoen pond (2,2 miljoen euro) aan de zanger overmaakt als vergoeding voor juridische kosten die hij maakte.

De zanger won vorig jaar zomer de rechtszaak die hij had aangespannen tegen de BBC. De rechter gaf hem gelijk dat de omroep zijn privacy had geschonden door in 2014 beelden van een politie-inval in zijn huis live uit te zenden. De rechter bepaalde tevens dat de BBC hem ruim 235.000 euro smartengeld moest betalen en de zanger kreeg daarbovenop nog eens zo'n 956.000 euro als vergoeding voor juridische kosten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Cliff Richard wil meer geld van de BBC'

Die kosten waren intussen echter gestegen waarna Cliff meer geld eiste. De BBC is daar nu aan tegemoet gekomen en stelde een regeling op met de 78-jarige zanger.

Cliff Richard werd in 2014 beschuldigd van kindermisbruik. Er volgde geen zaak omdat er onvoldoende bewijs werd gevonden. In juni 2016 werd bekend dat hij niet werd vervolgd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cliff Richard live op het witte doek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!