Beeld © ANP

Yolanthe Cabau: 'Deze periode gaat mij sterker maken'

04 september 2019 16:01

De turbulente periode waar Yolanthe Sneijder-Cabau (34) in verkeert, heeft veel vragen opgeleverd bij haar fans. In de nieuwe Grazia doet de actrice een boekje open over dit zware hoofdstuk uit haar leven.

"Als ik het verdriet van iemand anders zie, raakt het me altijd, of ik dat nu wil of niet"

Yolanthe blijft altijd positief, omdat alles een les is in het leven, vertelt ze aan Grazia. "Nu zit ik middenin een proces waarin veel gebeurt", legt de actrice uit. "Ik hoop dat ik, als ik deze periode achter me heb gelaten, kan zeggen dat het me sterker heeft gemaakt." Hier lijkt ze te hinten op haar scheiding van Wesley Sneijder (35). Ondanks de heftige tijd die ze doormaakt, draai haar leven om haar zoontje Xess Xava (3). "Hij is de allerbelangrijkste en dierbaarste persoon op de wereld voor mij." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wesley en Yolanthe hebben samen iets te vieren

Ook deelt de brunette haar bijzondere blik over de liefde. "Ik zal tot de dag dat ik sterf in de liefde geloven, omdat ik een optimist ben", aldus Yolanthe. "Ik geloof dat liefde geen pijn doet, maar dat de keuzes van mensen naar elkaar toe pijn kunnen doen. Liefde zelf is iets puurs en moois en kan nooit negatief zijn. Mijn liefdesles is dat je altijd in de liefde moet blijven geloven en dan bedoel ik liefde op alle vlakken." 

De negativiteit op social media maakt trouwens geen indruk op Yo. "Ik heb nooit behoefte gehad om mezelf te verdedigen. Ook al wordt me vaak anders geadviseerd", vertelt ze. "Iedereen mag zijn mening hebben, ook over mij. Ik accepteer dat. Mijn zoon is mijn alles en ik doe er alles aan om de beste moeder voor hem te zijn. Xess straalt en is gelukkig. Wat andere mensen ook vinden, dat is voor mij wat telt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontroerend! Yolanthe deelt emotionele boodschap voor Xess Xava

Wat wel lastig is geweest, is haar presentatieklus voor Temptation Island VIPS. "Ik ben een gevoelig persoon. Als ik het verdriet van iemand anders zie, raakt het me altijd, of ik dat nu wil of niet", verklaart Yolanthe. "Ik was elke dag bij de deelnemers. Ik had die meiden in mijn hart gesloten. Ik moet op zo'n moment het programma presenteren en professioneel blijven, maar ik heb een paar keer flink moeten slikken, omdat ik zo met ze meeleefde. Ik heb geprobeerd er zoveel mogelijk voor ze te zijn." De nieuwe Grazia ligt nu in de winkel. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!