Beeld © ANP

Vader Britney Spears stapt naar de rechter

06 september 2019 18:05

De vader van Britney Spears (37) wil tijdelijk zijn wettelijk gezag over de zangeres stopzetten. Jamie Spears (68) is naar de rechter gestapt om ervoor te zorgen dat hij in ieder geval tot januari volgend jaar niet langer verantwoordelijk is voor de zangeres. Dat meldt TMZ op basis van juridische documenten.

Jamie wil vanwege "persoonlijke gezondheidsredenen" van de verantwoordelijkheid af. Pa Spears heeft Britneys manager voorgedragen als zijn tijdelijke vervanger. De zangeres kwam in 2009 onder toezicht van haar vader te staan na een mentale inzinking waarbij ze onder meer haar hoofd kaal schoor. Sindsdien mag ze geen grote persoonlijke en financiële beslissingen meer nemen zonder toestemming van haar pa.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Britney Spears vreest voor zijn kinderen

Jamie worstelt al bijna een jaar met zijn gezondheid, maar het is niet duidelijk waar hij precies mee kampt. Britney blies eerder dit jaar al shows af om haar vader bij te staan en haar verblijf in een kliniek dat hierop volgde zou ook zijn getriggerd door de moeite die ze had met zijn ziekte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears verliest grootste deel voogdij aan ex-man

Of de zet van Jamie te maken heeft met de beschuldiging van mishandeling van zijn kleinzoon, is niet duidelijk. Eerder deze week werd bekend dat Britneys ex Kevin Federline eind vorige maand aangifte deed tegen zijn voormalige schoonvader omdat hij hun dertienjarige zoon Sean ruw zou hebben vastgegrepen tijdens een ruzie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!