Beeld © ANP

Trijntje Oosterhuis schrijft donkere periode van zich af

11 september 2019 11:10

De heftige tijd rond en na de scheiding van Trijntje Oosterhuis (46), is haar niet in de koude kleren gaan zitten. "Die moeilijke periode rond en na mijn scheiding ligt nu ver achter me, maar die heeft veel met me gedaan", zo vertelt ze aan weekblad Flair.

Ze mocht Nederland al eens vertegenwoordigen op het songfestival, schitterde samen met de Ladies of Soul en scoorde de grootste hits; toch bracht Trijntje Oosterhuis nog nooit eerder een Nederlandstalig album uit. Tot nu! Op haar nieuwste album, Dit is voor mij, zingt ze de taal van haar hart. Het is voor de zangeres dan ook het "meest persoonlijke zelfgeschreven album".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dankzij Trijntje Oosterhuis kan Gordon weer zingen

Maar niet alles komt uit haar eigen pols, ook werkte ze samen met jonge talenten en oude rotten uit het vak, zoals Henny Vrienten. Samen met de inmiddels 71-jarige Doe Maar-zanger schreef ze een bijzonder nummer voor haar dochtertje, Maël. De vader van het meisje, Alvin, heeft de muziek voor het nummer geschreven. "Ik vond het heel bijzonder om voor haar een nummer te schrijven. Omdat ik het ook zo bijzonder vond om moeder te worden van een meisje. Ik houd van al onze kinderen evenveel, ik heb twee zoons en Alvin, één uit een eerdere relatie, maar moeder worden van een vrouw is gewoon anders, daarmee geef ik toch het moederschap door.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Emotioneel beladen avond voor Trijntje Oosterhuis

Hoewel ze altijd de wind in de zeilen gehad heeft, zijn er ook periodes geweest dat het minder ging. Op haar nieuwe album komen al die fases samen vertelt ze in Flair. Het moederschap, de relatie met haar ouders, haar werk, haar onzekerheden, twijfels, angst en pijn, maar ook haar geluk, liefde en empowerment. "Dat is niet met een dikke middelvinger naar de wereld toe van: kijk mij nu eens. Het is jezelf liefhebben en accepteren dat al die fases bij je horen en jou als mens één maken", aldus de souldiva.

"En dat je daar openhartig over durft te zijn. Dus ja, nu ik dat allemaal weet en heb omarmd, voelt deze fase eigenlijk heel lekker. Ik sta echt dicht bij mezelf. Ik doe de dingen die ik wil doen en laat me niet meer zo snel gek maken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trijntje Oosterhuis blikt terug op een heel memorabel moment

En bij die nieuwe fase hoort ook een maatje minder. "Nu zit ik lekkerder in mijn vel, omdat ik meer energie heb, maar in de kern ben ik natuurlijk niks veranderd. Sterker nog: in de periode dat ik wat dikker was, heb ik geleerd om te vertrouwen op dat wat mij als mens sterk en krachtig maakt. En dat is niet zozeer de buitenkant, maar de binnenkant.”

Het hele interview met Trijntje lees je in de nieuwste editie van Flair.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!