Beeld © Instagram @naomivanasofficial

Naomi van As leefde in angst tijdens ziekenhuisopname Kae

11 september 2019 12:02

Naomi van As (36) heeft een paar angstige dagen achter de rug. Haar dochtertje van bijna één heeft in het ziekenhuis gelegen. In het tijdschrift Ouders van Nu doet ze verslag.

"Ik ben hypochonder en ga dus altijd uit van het ergste"

“Het begon met hoesten, een verkoudheid dacht ik”, schrijft de oud-hockey international in haar column. Maar al snel maken haar gedachten plaats voor angst. Kae proest de longen uit haar lijf en klinkt benauwd. “Ik ben hypochonder en ga dus altijd uit van het ergste”, aldus Naomi, die zo snel mogelijk een huisarts wil zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naomi van As in de stress: 'Loopt Kae nu al achter?'

Omdat haar vaste dokter geen tijd heeft, reist ze met de hele familie af naar Friesland om een bevriende huisarts te zien. Maar vanaf dat punt gaat het van kwaad tot erger. Kae heeft inmiddels koorts en moet keihard werken om een beetje lucht te krijgen. Het kleine meisje krijgt zelfs een puffer om beter te kunnen ademen. “Die puffer en Kae? Geen vrienden. Je kunt het gerust een uitdaging noemen, want zo’n kapje over haar mond en neus vindt ze helemaal niks. Sterker nog: mijn moeder en ik moeten samenwerken om de puffer zijn werk te laten doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naomi van As moest dochtertje missen

Ondanks alle moeite helpt niets en moet Kae naar het ziekenhuis om via een vernevelapparaat vrijer te kunnen ademen (na flink wat houdgrepen). “Maar ze is er weer. Blij én met genoeg lucht. En ook Sven en ik zijn opgelucht. De luchtweginfectie is voorbij. De eerste benauwdheid zit erop. Pfftt”, sluit de jonge moeder haar stuk af.

De hele column kun je vinden in de nieuwste editie van Ouders van Nu.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!