Dotan Beeld © ANP

'Trollenleger-Dotan' wéér in opspraak

12 september 2019 19:21

Zanger Dotan (32) is weer in opspraak geraakt. De zanger zou via een trollenprofiel op Facebook zanger en YouTuber Ramin Rezai uit de kast hebben gehaald. Opmerkelijk, omdat Dotan vorige week in ‘Waar Is de Mol’ zelf pas uit de kast kwam. Hij onthulde dat niet eerder omdat het volgens hem niet zou mogen van de platenmaatschappij.

"Ik ben echt ontzettend boos op Dotan"

De Volkskrant komt ruim een jaar geleden met een diepgravend artikel en onderzoek over zanger Dotan; hij heeft een trollenleger ingezet om zichzelf in de picture te werken. Dotan biedt gaat uiteindelijk door het stof en biedt zijn excuses aan.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Liefde in de lucht: Dotan showt zijn vriend op Instagram

Vandaag komt de Story met een nieuw opmerkelijk verhaal. Zanger Ramin Rezai kan het optreden van Dotan in Waar Is De Mol? niet waarderen en doet een boekje open aan Story. Het blad onthult iets over een trollenprofiel, dat de naam 'Nathalie Verduin' gebruikt. Het profiel onder de valse naam benadert in 2011 YouTuber Ramin Rezai. Ze zegt dat ze samenwerkt met een platenmaatschappij en vraagt of Ramin Dotan kan helpen met extra views. Uiteindelijk gaat het gesprek over zijn geaardheid. Trolprofiel Nathalie Verduin schrijft: “Jammer dat je niet homoseksueel bent. Dat zou heel goed werken onder tieners. Niet liegen over je geaardheid, want het is vrij duidelijk dat je homoseksueel bent. Het straalt er aan alle kanten van af lieve schat. En je moet gewoon jezelf kunnen zijn in deze wereld toch?”

Ramin is ervan overtuigd dat Nathalie Verduin eigenlijk Dotan is en heeft daarom het gesprek bewaard. "De IP-adressen leiden naar Dotan. Ook is het account opgeschort, de dag nadat het allemaal uitkwam een jaar geleden", aldus Ramin. Hij beschuldigt Dotan er nu van hem uit de kast gejaagd te hebben, tegen zijn zin. Voor Mark Misérus, de Volkskrant-journalist die in april vorig jaar het artikel over het trollenleger van Dotan schreef, is de naam Nathalie Verduin niet onbekend. "Wij hebben Nathalie zeker voorbij zien komen in ons onderzoek. Wat ons opviel was dat de foto's die ze gebruikte grotendeels leken te zijn gekopieerd van een Australisch model. Ik merk dat ik de afgelopen dagen word benaderd door mensen die zeggen dat ze Nathalie kennen en ik heb ook met haar gesproken. Het zou zomaar kunnen dat door het verhaal van Ramin er dingen zijn losgemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fans Dotan bedanken hem voor comeback

Ramin is kwaad op Dotan. "Het is de omgekeerde wereld. In dat programma loopt hij te vertellen dat hij vroeger niet uit de kast mocht komen. Vervolgens vertelt hij mij juist datgene wél te doen." Op social media krijgt hij veel bijval. Op Twitter noemen veel mensen het verhaal van Ramin 'doodeng' en leven met hem mee.

Ondertussen lijkt Dotan de aandacht af te willen leiden. Dat doet hij door voor het eerst een foto op zijn Instagram te posten waar zijn vriend op staat. Op Twitter nemen veel mensen hem dat kwalijk, onder wie Aafke Romeijn en Saskia Noort. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!