Beeld © ANP

Felicity Huffman de cel in voor omkoping school dochter

13 september 2019 21:59

Actrice Felicity Huffman (56) moet veertien dagen de gevangenis in voor het witwasschandaal waar ruim vijftig mensen bij betrokken waren. Huffman zou vijftienduizend dollar hebben betaald om haar dochter een plekje aan een goed aangeschreven universiteit te kunnen garanderen.

"Ze hoort een celstraf te krijgen voor wat ze heeft gedaan"

Een gevangenisstraf is niet alles dat Huffman is opgelegd. Ze krijgt ook nog eens een taakstraf van 250 uur, een boete van dertigduizend dollar én een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Als ze dus nog een keer de fout in gaat, moet ze alsnog een jaar naar de gevangenis. De aanklager had een maand celstraf en een boete van 20.000 dollar geëist. "Ze hoort een celstraf te krijgen voor wat ze heeft gedaan. Ze heeft dit met opzet gedaan."

Eerder dit jaar, in maart, werd de actrice die wereldwijd bekend werd door de serie Desperate Housewives aangehouden in deze zaak. Vervolgens mocht ze de rechtszaak in borgtocht afwachten. Een maand later, in april, bevestigde ze schuldig te zijn aan examenfraude. 

 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Actrice Felicity Huffman bekent schuld in college-fraude

Ook actrice Lori Loughlin (55) is een verdachte in deze zaak. Zij wordt verdacht van witwassen en fraude.

Loughlin loopt het risico om veroordeeld te worden twintig jaar celstraf. Samen met haar echtgenoot zou ze een half miljoen hebben neergelegd zodat hun dochters als sporters werden toegelaten tot de universiteit van Zuid-Californië. En dat terwijl hun dochters zich niet eens bezighouden met sportieve activiteiten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!