Beeld © Getty Images

Gigi Hadid voor de rechter gesleept om foto ex-vriend Zayn Malik

14 september 2019 15:14

Gigi Hadid (24) zal zich wel achter de oren krabben om de nieuwste rechtszaak die ze aan haar broek heeft hangen. Het topmodel plaatste een tijd terug een foto van haar toenmalige vriend Zayn Malik (26) op Instagram en zal daar nu voor moeten dokken. Om welke foto het precies gaat, is onduidelijk.

"Gigi Hadid is niet in staat gesteld om het beeld te reproduceren"

Gigi heeft wederom een rechtszaak aan haar broek hangen. Het topmodel heeft namelijk een foto van haar toenmalige vriend Zayn op Instagram gebruikt, zonder toestemming van de fotograaf. Robert O'Neil neemt het ervan en wil dat de blondine betaalt. "Deze rechtszaak komt voort uit het ongeoorloofd en publiekelijk gebruik van een copyright-foto van Zayn Malik", lezen de documenten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bella en Gigi Hadid delen indrukwekkende beelden afscheid oma

Maar daar blijft het niet bij. "Gigi Hadid is niet in staat gesteld om het beeld te reproduceren, publiekelijk te maken, uit te geven en/of te gebruiken en is dat nooit geweest." De fotograaf eist dat het 24-jarige model toegeeft fout te zitten. Daarnaast verwacht Robert een "schadevergoeding en de opbrengsten die foto hebben opgeleverd voor Gigi" of "een schadevergoeding van minstens 150 duizend dollar." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Gigi Hadid date met 'nieuwe vlam' Tyler Cameron'

Gigi heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. In 2018 werd het model voor een soortgelijke overtreding voor de rechter gesleept. De blondine plaatste een paparazzi-foto op haar Instagram. "Ik begrijp dat jullie hiervan leven en ik weet dat dit onderdeel is van mijn beroep", schreef ze destijds. "Maar er is een grens. We zijn mensen en soms kost het me heel veel moed om met jullie om te gaan, omdat ik verder alleen maar de negatieve kanten zie van jullie aanwezigheid in mijn leven." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!