Beeld © Good Morning Britain

Cristiano Ronaldo diep geroerd door beelden overleden vader

16 september 2019 11:23

Voetballegende Cristiano Ronaldo (34) is in huilen uitgebarsten tijdens een interview op de Britse televisiezender ITV. Presentator Piers Morgan confronteerde de Portugese voetballer met nooit eerder vertoonde beelden van Ronaldo's vader, Jose Dinis Aveiro, die in 2005 op 52-jarige leeftijd overleed.

"Ik wist helemaal niet dat hij zo positief over me was"

In de video, die een jaar voor de dood van Ronaldo's vader is opgenomen, vertelt de man hoe trots hij is op zijn zoon. Op dat moment stond Ronaldo nog aan het begin van zijn imposante carrière op de groende velden. Toen zijn vader overleed, was de Portugees pas twintig jaar oud. Bovendien hadden de twee weinig contact, gezien zijn vader altijd dronken was. "Een normaal gesprek was niet mogelijk. Het contact was erg moeilijk", aldus Ronaldo.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Onvoldoende bewijs verkrachtingszaak rondom Cristiano Ronaldo

"Ik heb deze beelden nooit gezien. Ze zijn uniek. Het doet me ontzettend goed en ik wil ze ook aan de rest van de familie laten zien. Ik wist helemaal niet dat hij zo positief over me was.” De voetballer vindt het jammer dat zijn vader er niet meer is om te zien hoe het nu met hem gaat. "Hij heeft mijn successen eigenlijk niet meegemaakt.” 

Ook benadrukte Ronaldo dat zijn vader er niets aan kon doen dat hij een alcoholprobleem had. "Hij raakte getraumatiseerd toen hij als soldaat vocht in Mozambique en Angola. Hij is veel te jong overleden.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cristiano Ronaldo geniet van qualitytime met gezin

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!