Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen door diep dal tijdens scheiding

16 september 2019 16:41

In de nieuwste podcast van Monica Geuze (24) is tv-kok Miljuschka Witzenhausen (34) te gast om te praten over de grote liefde in haar leven: haar kinderen. Daarnaast spreekt ze ook openhartig over de donkere kant van haar scheiding. "Ik werd gek", aldus de tv-kok.

"Ik ging gewoon door totdat ik omviel"

In de podcast vertelt Miljuschka onder andere over het moment dat zij en haar ex, Tycho Veldhoen, besloten een punt te zetten achter hun relatie. Want het meeste verdriet had ze voor haar kinderen, die nu moesten opgroeien met gescheiden ouders. "Toen dat een beetje in de lucht hing, toen dacht ik: het gaat me best wel lukken totdat ze achttien zijn", vertelt Miljuschka openhartig. Maar ze had ook nog een andere optie: keihard de pleister eraf trekken. De tv-kok koos voor het laatste. "Ze zijn nog zo klein en vormbaar (…) zo herinneren ze zich later niks meer", was destijds haar argument.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze showt eerste beelden Love Island-villa

Al waren de gevolgen voor Miljuschka bijna ondragelijk. Want terwijl haar kinderen lekker bij hun vader waren, ging ze kapot van verdriet.. "Het is gewoon heel erg tegen de natuur in om niet altijd je kinderen bij je te hebben", stelt ze in het gesprek. "Op de dagen dat mijn kinderen niet bij me waren werkte ik het liefst 20 uur per dag. Ik ging gewoon door totdat ik omviel. Je bent zo verscheurd vanbinnen. Niemand neemt een kind met iemand als je het idee hebt dat het eindig is. Ik was echt heartbroken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze viert bijzondere mijlpaal met haar familie

Ook Monica heeft ervaring op dat gebied. Hoewel ze dan niet zelf haar dochtertje moet missen, heeft ze er zo nu en dan wel een extra zoontje bij. Haar vriend, Lars Veldwijk, heeft namelijk al een zoontje (Mason) uit een eerdere relatie. "Het was gewoon zo", vertelt ze aan Miljuschka en haar luisteraars. "Ik heb nooit tegen mijn vriendinnen gezegd: 'Maar hij heeft al een kind'. Het ging zo snel bij ons dat ik er nooit echt over heb nagedacht.”

Al is het in de praktijk soms wel even anders. Iedereen die zegt: "Bij ons is het vanaf het begin helemaal prima gegaan", vindt Mo dan ook een leugenaar. "Dat kan gewoon niet." Ook de presentatrice kan zich daarin vinden. Zo vond ze het zelf ook best lastig om haar kids voor te stellen aan haar nieuwe vlam. "Het is hetzelfde gevoel dat je moet hebben om überhaupt kinderen met iemand te krijgen, dat moet je ook hebben bij de persoon aan wie je ze wil introduceren”, aldus Monica.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Miljuschka na zware dag in ziekenhuis gelukkig weer thuis

De hele podcast met Miljuschka is te luisteren via Spotify.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!