Beeld © ANP

Politie raadde Abbey Hoes af aangifte te doen na intimidatie

18 september 2019 12:09

Abbey Hoes (25) maakt zich in de nieuwe Grazia sterk voor vrouwenrechten. Zo krijgt één op de drie vrouwen ooit te maken met geweld of seksuele intimidatie en dat is ook Abbey niet vreemd. Zij werd drie jaar geleden op straat in haar gezicht geslagen, maar toch raadde de politie haar af om aangifte te doen.

"Ik heb vaak genoeg vervelende dingen meegemaakt, mij krijg je niet zo snel bang"

Abbey liep naar haar werk, toen een man haar lastig viel vanuit zijn auto. Ze kreeg de woorden 'Hey hoertje, ik wil je beffen' naar haar hoofd geslingerd. "Ik stak mijn middelvinger op, waarna hij de auto neerzette, naar me toe liep en me met zijn vuist in mijn gezicht sloeg", vertelt Abbey. Ze riep nog snel "What the fuck doe je?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Abbey Hoes met de billen bloot

Toen ze merkte dat de man haar nog een keer wilde slaan, zette ze het op een rennen. Ze belde haar vader en gaf snel het kenteken door. Eenmaal op haar werk aangekomen, belde ze de politie. "Zij raadden me af om aangifte te doen. De man was bij hen een bekende, maar er was geen bewijs, omdat het op een stil weggetje gebeurde waar niemand anders was." De actrice vindt het nog steeds bizar, maar snapt dat de politie er niet veel mee kan.

Ondanks dat het voorval er heeft ingehakt bij Abbey, is ze niet angstig geworden. "Ik heb vaak genoeg vervelende dingen meegemaakt, mij krijg je niet zo snel bang."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Abbey Hoes gaat niet onder het mes

Het hele interview met Abbey Hoes lees je in de nieuwe Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!