Beeld © Getty Imagese

Sylvie Meis denkt terug aan angstige tijd uit haar leven

18 september 2019 15:55

Een emotionele Sylvie Meis (41) keert vandaag naar Instagram om stil te staan bij de moeilijkste strijd die ze ooit heeft meegemaakt: borstkanker. Aan de hand van een kiekje van tien jaar geleden herdenkt de blondine de heftige periode in haar leven.

"Je bent voor altijd in ons hart en ik weet dat God de meest stralende engel daar bij zich heeft"

De foto's, gemaakt tijdens het DKMS LIFE Dreamball, betekenen veel voor Sylvie. Op het moment van het event droeg ze een pruik vanwege de chemotherapie die ze toen onderging. "Die nacht herinner ik me dat ik me zo fragiel maar ook zo geïnspireerd voelde, vooral toen ik deze ongelooflijke vrouw, Miriam Pielhau, ontmoette", plaatst ze bij de post.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het leven van Sylvie Meis gaat zeker niet over rozen

"Miri vocht diezelfde strijd een jaar eerder en woonde diezelfde Dreamball in 2009 bij, met kort haar, stralend en vol leven..." Die bijzondere nacht was volgens de presentatrice het begin van een mooie vriendschap. Ze vervolgt: "Beiden gingen we publiekelijk de strijd tegen borstkanker en chemotherapie aan, maar wat we ook deelden was een enorme lust voor het leven."

Helaas had Miriam niet zoveel geluk als Syl en kwam aan haar levenslust in 2016 veel te voeg een einde. "Ik mis je nog elke dag", schrijft de 41-jarige geëmotioneerd bij de foto van hen samen. "Je bent voor altijd in ons hart en ik weet dat God de meest stralende engel daar bij zich heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis heeft wederom de liefde gevonden

Sylvie plaatst de herinnering niet zomaar op een willekeurige woensdag, want vanavond is het alweer tijd voor de Dreamball van 2019. "De Dreamball en DKMSLife betekenden zoveel voor je", waarmee ze verwijst naar haar overleden vriendin. "Al het geweldige werk dat ze doen, het ondersteunen van vrouwen tijdens de meest uitdagende tijd van hun leven", sluit ze de post af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!