Europese fans zien in Duncan de ideale songfestivalhost

19 september 2019 21:40

Songfestivalfans in Europa zien in Duncan Laurence (25) de ideale kandidaat om de volgende editie in Rotterdam te presenteren. Op de populaire fansite wiwibloggs kreeg de zanger meer dan 1200 stemmen in een poll over wie het songfestival van 2020 moet hosten. Ilse DeLange (42) volgt op de tweede plaats met ruim duizend stemmen.

"Ik hoef zeker niet in elk filmpje op te duiken volgend jaar"

Duncan en Ilse zijn ruimschoots de populairste in de poll. Douwe Bob eindigde namelijk derde met iets meer dan 600 stemmen. Op Emma Wortelboer, die viral ging dankzij haar uitgelaten reactie op de winst van Duncan, werd 551 keer gestemd. In totaal vulden meer dan 5800 fans de poll in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rotterdam komt 11 miljoen tekort voor songfestival

De kans dat Duncan het songfestival gaat presenteren lijkt niet zo groot. Uit een recent interview met songfestival.be valt op te maken dat hij daar in ieder geval geen rekening mee houdt. "Ik weet dat ik als winnaar nog eens mag zingen, maar over mijn exacte rol heb ik binnenkort een gesprek bij AVROTROS. Het songfestival is dé springplank voor mij geweest en daar ben ik superdankbaar voor. Maar ik hoef zeker niet in elk filmpje op te duiken volgend jaar", aldus de zanger.

In een vraag-en-antwoordsessie op Twitter liet Duncan in juni nog wel weten het een leuk idee te vinden om het songfestival te presenteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezocht: Nieuwe muziekkenner voor songfestivalcommissie

Wanneer bekend wordt wie de hosts in Rotterdam worden, is nog niet duidelijk. Veel genoemde namen in Nederland zijn onder anderen Eva Jinek, Dionne Stax en Jan Smit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!