Beeld © ANP

Miskraam was wake-upcall voor Elise Schaap

21 september 2019 17:12

Elise Schaap (37) wil in de nieuwste editie van het tijdschrift JAN het taboe rondom miskramen doorbreken en spreekt openhartig over haar eigen ervaring. "Ik ben mijn naïviteit rondom zwangerschap even kwijt. Inmiddels heb ik van zo veel kennissen en vrienden gehoord dat ze ook iets hebben meegemaakt."

"In mijn geval komt mijn gezin echt op één"

Door haar komische rol als Ruxandra in de Familie Kruys, haar hysterische typetjes in De TV Kantine en ijzersterk acteerwerk in de Netflix-serie Undercover; is Elise inmiddels een gevestigde naam. Maar hoewel succes leuk is, waren de klussen ook een enorme aanslag op haar leven.

Toen Elise ontdekte dat ze voor de tweede keer zwanger was, besloot ze wat gas terug te nemen. "Ik wilde dat mijn lichaam weer gezond en sterk werd, voor dit kindje, en daarvoor moest ik het rustiger aan doen", aldus de actrice. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hilarisch: Elise Schaap doet Davina Michelle na

Toch mocht het niet zo zijn... Tijdens een echo aan het begin van het tweede trimester werd duidelijk dat het hartje van haar kindje niet meer klopte. "Normaal gesproken is relativering mijn overlevingskracht. En ook al kan ik verstandelijk vrij snel rusten in het feit dat het dan niet zo had mogen zijn, het verdriet bleef zo voelbaar in mijn lichaam", aldus de 37-jarige.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze film met Elise Schaap verschijnt binnenkort in de bios

De gebeurtenis heeft een enorme impact op haar gehad, maar heeft er wel voor gezorgd dat ze inzichten kreeg. "Ik ben wel wakker geworden, ja. Ik ga het niet meer zo ver laten komen. Ik ga mezelf niet voorbijrennen."

Ze wil dan ook meer genieten van het leven en haar dochtertje Ava. En dat betekent ook meer vrij nemen. "Ik ben geen moeder geworden om alleen maar te werken (…) In mijn geval komt mijn gezin echt op één."

Het hele interview met Elise lees je in de nieuwste editie van JAN.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!