Beeld © ANP

15 jaar zonder vader: André en Roxeanne Hazes uiten hun verdriet

23 september 2019 11:19

Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat André Hazes senior overleed. De kinderen van de volkszanger herdenken deze bijzondere dag op social media.

"Al vijftien jaar zonder de koning"

Roxeanne (26) en André (25) gaan al vijftien jaar zonder hun vader door het leven. De dood van de legendarische volkszanger valt de twee, maar ook de fans zwaar. Rox en André herdenken deze dag op Instagram. "Iemand vertelde mij ooit dat de lege plek van een overleden dierbare opgevuld wordt door gewenning, maar dat het missen, naarmate de jaren verstrijken, steeds iets meer zal worden", begint Rox haar emotionele bericht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

15 jaar na overlijden is André Hazes nog altijd mega succesvol

"Als elfjarig meisje werd mijn beste vriend van me afgenomen", gaat Roxeanne verder. "Je was er plotseling niet meer. Ik heb je zo vaak nodig gehad. Zo vaak gehaat. Zoveel om je gehuild, gelachen. Ik heb je lang niet begrepen. Ik heb je lang egoïstisch gevonden. Om er vervolgens (nu ik zelf moeder ben) achter te komen dat je misschien de verstandigste, meest wijze man bent geweest in mijn leven en dat ik onbewust zoveel van je heb opgestoken."

"Inmiddels vijftien jaar laten denk ik vaker aan je dan ik ooit heb gedaan. Ik heb het gevoel je nu beter dan ooit te kennen of leer ik je nog beter kennen door de persoon die ik nu ben. Ik heb me vaak eenzaam gevoeld of onbegrepen (...) Dan besef ik maar al te goed dat ik een kind van jou ben. Ergens geeft dat een troostende gedachte. 'Ik ben jou!' Maar veel vaker voel ik me alleen, omdat ik me wel degelijk realiseer dat degene die mij ‘perfect genoeg’ had gevonden, met al mijn rariteiten en gedachtes, er niet meer is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes ziet het niet meer goedkomen met moeder Rachel

Het doet Rox ook pijn dat Fender zijn opa nooit zal leren kennen. "Omdat ik soms fantaseer hoe je met mijn zoon zou zijn geweest en dat de allerleukste, gekste opa van de wereld zou hebben gehad", vertelt ze. "Of omdat ik besef dat als ‘hadden’ komt, hebben te laat is… Dat jij er niet meer bent, is inmiddels een gewenning. Maar het missen zal nooit slijten. Gelukkig voor velen en ook voor mij, ben je alleen maar gestorven en nog lang niet uitgestorven."

View this post on Instagram

❤️

A post shared by 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) on

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne Hazes geeft zich volledig bloot ter ere van Fender

Het bericht van André junior is een stuk beknopter, maar minstens zo emotioneel. "Al vijftien jaar zonder de koning", schrijft hij bij een kiekje van zijn vader. 

View this post on Instagram

Al 15 jaar zonder de koning.❤️ #230904

A post shared by Andre Hazes (@andrehazes) on

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!