Beeld © Getty Images

Bodyguard Michael Jackson: 'Documentaire honderd procent leugen'

25 september 2019 21:45

Leaving Neverland heeft een behoorlijke deuk achtergelaten in het nalatenschap van Michael Jackson. De wijlen zanger werd in de documentaire beschuldigd van kindermisbruik. De docu werd zo goed ontvangen dat het afgelopen week nog een Emmy Award in wacht sleepte. Inmiddels doet Michaels voormalige bodyguard zijn verhaal. "Het was tijd om mijn woordje te doen", aldus Matt Fiddes aan Metro.

"Als 'ie zou doen wat die mensen beweren, had 'ie nergens anders tijd voor gehad"

De voormalige bodyguard van de King of Pop doet eindelijk een boekje open over de tien jaar die hij met Michael heeft doorgemaakt. Matt Fiddes vertelt aan de Britse site Metro over zijn ervaringen met de zanger. Volgens hem is de poplegende namelijk onschuldig aan de aantijgingen die worden gedaan in de documentaire Leaving Neverland. "Hij is niet de man die wordt omschreven door James en Wade", meent de bodyguard. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emmy voor documentaire Leaving Neverland over Michael Jackson

"Die speculatie over of hij is een pedofiel is, is complete onzin", gaat Matt verder aan Metro. "Die jongen had vriendinnetjes en een écht huwelijk met Lisa Marie Presley. Zo leefde hij zijn leven." Ook beweert de bodyguard dat hij en de rest van het personeel "meisjes mee naar binnen sneakte." Bovendien zouden de beschuldigingen uit de documentaire "onmogelijk" zijn, omdat Michael "nauwelijks" tijd doorbracht op Neverland. Volgens de docu vond daar het misbruik plaats. 

"Hij had Neverland gebouwd voor het goede doel, zodat hij wat terug kon geven", vertelt Matt. "Het was de grap dat hij daar nooit was. Hij moest in L.A. zijn voor vergaderingen en dat was zo'n vier uur rijden vanaf de ranch. En hij haatte die lange rit, dus hij was daar bijna nooit. Hij was er alleen voor publieke evenementen en bracht liever zijn tijd door in een hotelsuite."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Bronzen Neverland-jungle' van Michael Jackson te koop

"Als 'ie zou doen wat die mensen beweren, had 'ie nergens anders tijd voor gehad", meent de bodyguard. "Michael moest al muziek opnemen, optreden en oefenen. Bovendien was het onmogelijk om die dingen te doen met kleine kinderen, aangezien er altijd security aanwezig was. Het is gewoon onmogelijk." De rechtszaken in de vroege zero's deden Michael ook geen goed. "Veel zogenaamde vrienden namen afstand", vertelt Matt. "Hij voelde zich ook niet meer veilig op het podium. Hij was bang om beschoten te worden." Verder in het interview geeft de bodyguard aan zijn "nek niet uit te steken" voor Michael als 'ie niet zeker wist dat de zanger "100% onschuldig" was. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!