Beeld © ANP

Leonardo DiCaprio ontvangt kritiek vanwege steunen milieuproject

26 september 2019 16:25

Het gegeven dat Leonardo DiCaprio zich inzet voor het behoud van de Indiase Kaveri-rivier, is bij sommige milieuactivisten in het land in het verkeerde keelgat geschoten. De door Leonardo gesteunde Cauvery Calling bomenplantcampagne zou volgens hen juist schadelijk voor de omgeving zijn. Zij verzoeken de acteur daarom dringend om zijn steun voor het project in te trekken, meldt onder meer The Guardian.

" Nergens hebben wij iets gezegd over het planten van bomen in openbaar gebied"

Volgens een open brief van de milieuactivisten aan het adres van DiCaprio zou het planten van bomen aan de oevers van de rivier er juist voor zorgen dat de rivier opdroogt en dat het de ecologische balans van de regio aantast.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Milieu-initiatief DiCaprio doneert 5 miljoen voor Amazonegebied

De organisatie achter de Cauvery Calling-campagne stelt echter dat de zorgen die de activisten uiten misplaatst zijn. "De campagne bevat een uitgebreid plan om bomen te planten op een privéstuk landbouwgrond in het Kaveri-gebied. Nergens hebben wij iets gezegd over het planten van bomen in openbaar gebied aan de oevers van de rivier", valt te lezen in een statement van de organisatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!