Beeld © Getty Images

Mel C: ‘Ik dacht echt dat ik gek werd‘

27 september 2019 03:13

In de aankomende editie van de Britse versie van het tijdschrift Women's Health doet Melanie Chisholm (45) een boekje open over haar strijd met depressie. De Spice Girl bekent lange tijd gedacht te hebben dat ze gek werd, totdat haar arts constateerde dat ze kampte met een depressie. "Dat was voor mij de eerste dag van mijn herstel," aldus Mel.

“Ik heb leren accepteren dat mijn mentale gezondheid continue verandert”

De 45-jarige zangeres vertelt openhartig over de zware periode waar ze rond de milleniumwisseling doorheen ging. "Ik zat destijds in Los Angeles met mijn familie en begon me steeds slechter te voelen. Ik kon mijn bed niet uitkomen, at er flink op los en kon niet stoppen met huilen. Ik dacht echt dat ik gek werd en dus ging ik terug naar Engeland om mijn dokter te bezoeken. Toen die mij vertelde dat ik depressief was, viel er een last van mijn schouders. Ik wist wat er mis was en wat eraan gedaan kon worden, dat gaf me hoop."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paniek! Mel C raakt koffers kwijt op Schiphol

"Ik heb leren accepteren dat mijn mentale gezondheid continue verandert. Nu weet ik wat ik moet doen als ik merk dat ik me minder ga voelen. Dan stop ik direct met het drinken van alcohol en zorg ik ervoor dat ik gezond eet, ga sporten en genoeg slaap," vervolgt Mel.

"Therapie is voor mij ook heel belangrijk geweest en dat is het nog steeds. Ik weet dat niet iedereen in de luxe positie zit om in therapie te gaan, maar ik kan het iedereen aanraden. Meestal zie ik er tegenop om te gaan, maar het lucht enorm op door alles van je af te praten zonder dat je veroordeeld wordt op je uitspraken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mel C baalt van playbacken als Spice Girl

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!