Songfestivalbaas Jon Ola Sand stopt ermee

30 september 2019 12:27

EBU-topman en songfestivalbaas Jon Ola Sand zwaait na 2020 af. Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam wordt dus zijn laatste, maakte de European Broadcasting Union (EBU) maandag bekend.

"Het lijkt mij een goed moment om het stokje door te geven"

"Rotterdam wordt mijn tiende songfestival als executive supervisor en het lijkt mij een goed moment om het stokje door te geven", reageert Jon Ola, die weer aan de slag gaat in zijn thuisland Noorwegen. Daar gaat hij werken bij de nationale omroep NRK. "Het afgelopen decennium bij de EBU was fantastisch en opwindend, maar het zal ook fijn zijn om weer thuis te komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matheu wint Junior Songfestival

Jon Ola, bij het grote publiek vooral bekend als de man die groen licht geeft voor het uitdelen van de punten, is al ruim twintig jaar betrokken bij het Eurovisiesongfestival. "Eerst als delegatiehoofd van Noorwegen, daarna als uitvoerend producent in Oslo in 2010 en ik heb het voorrecht gehad de afgelopen negen jaar kapitein van het schip in Genève te zijn geweest."

De 57-jarige Noor treedt niet alleen terug als 'uitvoerend toezichthouder', hij legt ook zijn andere Eurovisie-functies neer. Jon Ola was ook betrokken bij het Junior Songfestival en de Eurovision Young Musicians en Eurovision Choir festivals. De EBU gaat op zoek naar een geschikte opvolger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jonge zangtalenten maken zich op voor finale Junior Songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!