Sophie Hilbrand presenteert programma over rolpatronen

30 september 2019 16:21

Prins Constantijn, Fred Teeven, Ajouad El Miloudi en Susan Visser schuiven aan in het nieuwe programma It's A Man's World. Presentatrice Sophie Hilbrand praat met de gasten over de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen en over hun kijk op de positie van beide sekses in de maatschappij.

"De mannen doen stoer, de meisjes lief en verzorgend"

It's A Man's World, vanaf 15 oktober te zien op NPO 3, draait om een sociaal experiment. Door middel van gemanipuleerde spellen worden de rollen tussen de mannen en de vrouwen omgedraaid. Het experiment laat daarmee zien "welke vaak traditionele rolpatronen we nog altijd te maken hebben in onze samenleving, hoe diepgeworteld die eigenlijk zijn en wat ze voor invloed hebben op het dagelijkse leven van mannen en vrouwen".

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink samen terug op tv

Sophie zag dat de deelnemers zich in de eerste aflevering al direct "heel stereotype" gedragen. "De mannen doen stoer, de meisjes lief en verzorgend", zegt de 43-jarige presentatrice. "Ik kan je zeggen dat dat gedurende het experiment wel anders wordt. Het experiment is volgens mij heel geslaagd en het deed mij echt op een andere manier naar dit onderwerp kijken."

In iedere aflevering bespreekt Sophie Hilbrand samen met een bekende gast en vaste psycholoog Kas Stuyf wat er met de deelnemers tijdens het experiment gebeurt en wat dit zegt over de huidige maatschappij. Miljuschka Witzenhausen is te gast in de eerste aflevering.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Sophie Hilbrand: politiek maakt einde aan NPO 3

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!