Beeld © Getty Images

Selena Gomez maakt zich hard voor immigratiekwestie

02 oktober 2019 04:13

In een ingezonden stuk voor Time Magazine beschrijft Selena Gomez (27) het immigratieverhaal van haar familie. De zangeres stelt dat ze zich gezegend voelt dat ze dankzij de "moed en opoffering" van haar familie is opgegroeid als Amerikaans staatsburger.

“Mijn familie heeft in de afgelopen veertig jaar hard moeten strijden om Amerikaanse burgers te worden”

"Mijn tante is in de jaren 70 verstopt in de achterbak van een truck vanuit Mexico naar de Verenigde Staten gekomen", schrijft de 27-jarige. "Mijn opa en oma volgden, en mijn vader is niet lang daarna in Texas geboren. Mijn familie heeft in de afgelopen veertig jaar hard moeten strijden om Amerikaanse burgers te worden. Immigratie is een onderwerp waar ik elke dag mee bezig ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Selena Gomez mengt zich in immigrantenkwestie

Selena benadrukt dat ze begrijpt dat immigratie een moeilijke politieke kwestie is. "Maar het gaat verder dan politiek en krantenkoppen. Het is een menselijke kwestie, die echte mensen raakt, en echte levens ontspoort. Hoe we daarmee omgaan zegt iets over onze menselijkheid, ons inlevingsvermogen, ons medeleven. Hoe we andere mensen behandelen, definieert wie we zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Selena Gomez: 'Nieuw album is eindelijk klaar'

De zangeres vervolgt: "Ik ben geen expert. Ik ben geen politicus. Ik begrijp dat het systeem z'n gebreken heeft en dat we regels en wetten nodig hebben, maar we moeten ook niet vergeten dat ons land opgebouwd is door mensen die uit andere landen kwamen. Dit is het moment om te luisteren naar de mensen wiens levens direct geraakt worden door immigratiebeleid."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Bill Murray loopt weg met Selena Gomez

Selena schreef het essay naar aanleiding van de Netflix-docu Living Undocumented die deze week uitkomt. Ze is een van de producenten van het programma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!