Beeld © Getty

Carice van Houten houdt lippen stijf op elkaar

02 oktober 2019 08:09

Wanneer Carice van Houten (43) aan het werk is, kletst ze met haar collega's liever niet over het vak. Ook met Marwan Kenzari (36), met wie ze samen te zien is in de film Instinct, heeft ze op de set geen anekdotes over werk uitgewisseld. "We zijn allebei van het slag dat als je met elkaar werkt, je het leuker vindt om over persoonlijke dingen te praten dan over werk", zegt Carice in Veronica Magazine.

Met zus Jelka gaat het aan de keukentafel ook niet over wat ze op werkgebied allemaal hebben meegemaakt. "Ik heb geen idee wat m’n zus doet en zij weet ook niet precies wat ik doe, omdat we het over persoonlijke dingen hebben. Dat werk, dat weten we nou wel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten verzon zwangerschap voor aandacht

Dat Carice en Marwan allebei met Tom Cruise hebben samengewerkt was ook geen reden om over hem te roddelen. "Tom Cruise, dat is leuk om te vertellen op een verjaardag, maar Marwan kent dat ook wel." De twee waren daarnaast te gefocust op Instinct om over werk te babbelen. "En we hebben veel plezier gehad, ons als twee kleine kinderen gedragen en helemaal niet als twee Hollywoodsterren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten plaatst bewust geen foto's van zoontje

Na Game of Thrones en rollen in meerdere dramafilms, zou de actrice wel wat luchtigers willen spelen. "Ik snak best naar iets komisch hoor, maar mijn rol in Game of Thrones was nou niet een heel komische en dan word je al snel getypecast in het buitenland."

Een mengelmoes van komedie en drama vindt ze erg leuk. "Veel in Nederland dus, want die comedykaart wordt nog niet echt gespeeld in het buitenland. Een film van Will Ferrell, daar moet ik nog even m’n best voor doen. Maar ik weet niet of ik dat zou kunnen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!