Beeld © ANP

Peter R. de Vries bijt van zich af na aanvaring Sonja Barend

02 oktober 2019 15:59

Peter R. de Vries (62) heeft sinds de uitzending van De Wereld Draait Door afgelopen maandag, flink wat kritiek over zich heen gekregen. De misdaadverslaggever was samen met Sonja Barend (79) te gast om over de beruchte crimineel Stanley Hillis te praten. Maar in plaats van een inhoudelijk gesprek, werd het een welles-nietes spelletje tussen de twee. Op Radio Veronica laat Peter weten hoe hij denkt over alle commotie.

"Zo erg was het nou allemaal niet"

Het is Wilfred Genee die op Radio Veronica de 62-jarige confronteert met zijn gedrag. Vanzelfsprekend trekt de deskundige van RTL Boulevard zich daar niks van aan. Volgens Peter was van tevoren al bekend dat de twee weleens zouden kunnen botsen. "Daar is volgens mij helemaal niks op tegen", verkondigt de programmamaker dan ook rustig.

"Punt één: dan moet je daar niet gaan zitten, als je daar niet meer tegen kan. Sonja Barend heeft iedereen 40 jaar lang de meest ongemakkelijk vragen gesteld in haar talkshow. Dan moet je er ook tegen kunnen dat iemand wat tegen jou zegt. En zo erg was het nou allemaal niet", aldus Peter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries: 'War on drugs heeft geen effect'

Toch had het volgens Wilfred allemaal wel een een tandje minder gekund. Maar natuurlijk is Peter het daar niet mee eens. "Kennelijk mag je over Sonja Barend niks zeggen terwijl ze 40 jaar iedereen de maat heeft genomen (…) Ze wist ook dat ik zou komen en een beetje de opponent zou zijn. Nou, daar kan ze heel goed tegen hoor."

Hij vervolgt: "Het was niet dat Sonja Barend na afloop stond te sidderen in de schminkruimte. Helemaal niet.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Sonja Barend en Peter R. de Vries in de clinch in DWDD

Sonja en Peter waren te gast om over de nieuwe dramaserie rondom Stanley Hillis te praten, die de NPO binnenkort uitzendt. In 1985 interviewde Sonja de uit de Bijlmerbajes ontsnapte Hillis op zijn schuiladres. De journaliste gaf aan dat ze het interview vooral graag wilde doen vanwege het spektakel. En dat kon Peter niet goed hebben...

Kijk het fragment van afgelopen maandag hieronder terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!