Beeld © ANP

BN'ers stuiteren 41.000 euro bij elkaar voor Spieren voor Spieren

6 oktober 2019 15:52

Het was zondag dan wel regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken bij de eerste 538 Skippybal Race. Zo'n 200 mensen kwamen af op het evenement op Circuit Zandvoort. Radio 538-dj en initiator Frank Dane (38) zamelde met de race geld in voor de aankoop van speciale rolstoelen voor drie jongens die lijden aan een spierziekte.

"Ik zou het wel heel leuk vinden als we dit vaker kunnen gaan doen"

Edwin Evers heeft niets aan te merken op Frank Dane

05:33

Bij de 160 deelnemers zaten een aantal bekende Nederlanders. Zo gaf Edwin Evers het startschot voor de race, en Willem van Hanegem stond te vlaggen bij de finish. Wendy van Dijk, John de Bever, dj-duo Lucas & Steve, Tim Coronel, Coen Swijnenberg en de band Mooi Wark sprongen in de rondte op de skippybal. Uiteraard deed ook het ochtendshowteam van Frank Dane mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Frank Dane hoopt op terugkerende Skippybal Race

Van de prominenten stuiterde Lucas van Lucas & Steve uiteindelijk als eerste over de finish. Hij legde de 53,8 meter als snelste af.

Het bedrag voor de drie speciale hippocampe rolstoelen is met gemak gehaald. Met de rolstoelen, die per stuk 5.000 euro kosten, kunnen Max, Brian en Koen weer overal heen. Daarnaast is er nog 26.000 euro opgehaald voor het Spieren voor Spieren Inspanningslab, waar kinderen met een spierziekte worden begeleid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Dane hoopt op terugkerende Skippybal Race

Frank Dane hoopt dat de Skippybal Race een terugkerend evenement wordt. "Ik zou het wel heel leuk vinden als we dit vaker kunnen gaan doen", zei hij eerder tegen BuzzE.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!