Beeld © The CW

Nieuwe Riverdale-teaser zet al je zintuigen op scherp

7 oktober 2019 12:02

Het wachten is voorbij! Archie, Betty, Jughead, Veronica en de rest van de gang schitteren vanaf deze week weer wekelijks - of voor zolang het duurt - in een nieuwe aflevering van de tienerdrama Riverdale. En als we de nieuwe Comic Con-trailer zo eens zien, wordt het een wild seizoen voor onze geliefde karakters.

Hoewel het nieuwe seizoen juist meer duidelijkheid zou moeten geven (wat is er bijvoorbeeld gebeurd met de 'Farm'? En waar is Jughead?) zorgen de kersverse beelden juist voor nóg meer vragen. Een korte opsomming: de clip begint na de winst van de Gargoyle King, oftewel Chic.

De rust lijkt wedergekeerd in de stad, maar niets is minder waar... Terwijl ons favoriete viertal onder het genot van een heerlijke milkshake hun zomerplannen bespreekt, krijgt Archie een telefoontje die de grond van Riverdale weer doet opschudden. Het volgende shot laat de begrafenis van zijn vader, Fred Andrews, zien. 

Nieuwe Riverdale-teaser zet al je zintuigen op scherp

02:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Huh?! Jughead ontbreekt in nieuwe Riverdale-trailer

Acteur Luke Perry, die de rol van Archie's vader vertolkte, overleed 4 maart op 52-jarige leeftijd aan een beroerte. Hoewel zijn dood in het vorige seizoen vermeden werd, worden we er seizoen vier meteen mee geconfronteerd. De eerste aflevering heeft daarom ook de toepasselijke titel In Memoriam.

"Waarschijnlijk de belangrijkste aflevering van Riverdale die we dit jaar, of misschien wel ooit, zullen maken", schreef schrijver Roberto Aguirre-Sacasa hierover op Twitter. "Een eerbetoon aan onze verloren vriend. Dankbaar voor de mogelijkheid om Luke en Fred op deze manier te eren."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Riverdale fans opgelet: Deze serie moet je zien

Uit de trailer is op te maken dat Archie echter niet bij de pakken neer gaat zitten, maar zijn verdriet stopt in zijn sportschool. En ook kan 'ie weer terecht bij zijn liefje Veronica, met wie hij closer is dan ooit.

Ondertussen blijven Betty en Jughead niet uit de problemen. Jughead gaat naar een nieuwe school, maar hij is daar allesbehalve gewild. Zijn vriendin Betty probeert in de tussentijd uit te vogelen waarom haar verloren broer Charles nog altijd in Riverdale is. Over broers gesproken: ook Cheryl probeert meer te weten te komen over haar overleden broer Jason.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze Riverdale-ster is ten huwelijk gevraagd

De grote vraag blijft natuurlijk wat er precies is gebeurd met Jughead. In vorige teasers zagen we namelijk Betty, Archie en Veronica zijn iconische muts verbranden. Maar waar is Jughead zelf? Bovendien is er nooit een antwoord gekomen op het mysterie rondom de Farm-leden die opeens verdwenen. 

Voor wie bang is voor spoilers uit Amerika hebben we fantastisch nieuws. De afleveringen komen namelijk meteen na de uitzending in de States bij ons terecht. Dat houdt in dat we op 10 oktober aanstaande al van de eerste aflevering kunnen genieten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!