Beeld © ANP

Avicii heeft nu ook een eigen beeld in Madame Tussauds

8 oktober 2019 09:46

In het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in New York kunnen bezoekers vanaf dinsdag een nieuwe aanwinst aanschouwen. Tim Bergling, beter bekend als Avicii, is namelijk de nieuwste ster met een wassen gelijkenis, meldt Billboard.

"Het was echt een eer om met hen te werken"

Directeur Tom Middleton van het museum legt uit hoe het creatieproces tot stand kwam. Omdat Bergling er niet meer is (hij pleegde in april 2018 zelfmoord) kon het museum zijn maten niet meer opmeten. Ontwerpers hebben daarom uren aan videomateriaal van Avicii bestudeerd om zo de juiste afmetingen te krijgen en het wassen beeld de energie uit te laten stralen waarmee de dj/producer zelf zijn meest gedenkwaardige optredens glans mee gaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Avicii-tribuut binnen no time uitverkocht

De ouders van Bergling hebben ook meegewerkt aan de realisatie van het beeld. "Het was echt een eer om met hen te werken", zegt Middleton. "Ze waren fantastisch. Ze waren echt betrokken bij iedere stap van het proces, vanaf de eerste gesprekken waarin ze zeiden dat ze mee wilden doen tot aan het punt dat de eerste kleiwerken klaar waren, de eerste verflaag erop zat en het eindproduct af was."

De dj/producer is met zijn karakteristieke pose opgenomen in het museum: petje achterstevoren op zijn hoofd, een hand in de lucht richting het publiek en de ander op het mengpaneel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!