Beeld © Getty Images

'Britney Spears last jarenlange muziekpauze in'

9 oktober 2019 13:06

Het lijkt er sterk op dat Britney Spears (37) de microfoon aan de wilgen hangt. De popsuperster kondigde al aan dat ze er eventjes tussenuit kneep, maar hoelang dat zou duren bleef onduidelijk.

"Britney heeft besloten om haar carrière op een laag pitje te zetten, zodat ze kan vechten voor haar vrijheid"

Britney gaat voorlopig geen liedjes meer zingen, kondigde ze zelf aan op Instagram. De superster zou zich willen focussen op haar gezondheid en gezinnetje en daar past optreden niet bij. Echter bleef het onduidelijk hoe lang die muzikale pauze zou gaan duren, maar volgens bronnen is dat een stuk langer dan haar fans hopen. "Britney heeft besloten een lange pauze te nemen en niet op te treden", aldus een bron aan het Britse Heat Magazine

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears niet aanwezig bij hoorzitting over toekomst

Het valt de zangeres behoorlijk zwaar. "Die beslissing was extreem moeilijk, want ze vindt het geweldig om op het podium te staan en ze houdt van haar fans. Maar ze beseft ook dat dit een noodzakelijke stap is", gaat de ingewijde verder. En het zou allemaal te maken hebben met het wettelijk gezag dat haar vader over haar heeft. Britney wil namelijk bewijzen in staat te zijn om voor zichzelf en haar financiële gesteldheid te kunnen zorgen. 

Jamie Spears, de vader van de popster, heeft op dit moment de touwtjes in handen wat betreft alle beslissingen in het leven van zijn dochter. Het kan dus wel even duren, voordat hier verandering in komt. Onlangs nog werd door een rechter besloten dat hij in ieder geval de komende tijd deze rol nog op zich zal nemen. "Ze praat met een nieuwe advocaat, die aangaf dat het wel tien jaar kan duren om de controle volledig terug te krijgen. En daarom heeft Britney besloten om haar carrière op een laag pitje te zetten, zodat ze kan vechten voor haar vrijheid." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mishandelingszaak vader Britney Spears opgeschort

De zangeres zou vooral steun putten uit haar vriend Sam Asghari, moeder Lynne én haar legioen aan fans. "Britney noemt hen haar geheime leger", aldus de bron. "Ze zegt dat ze haar helpen om eindelijk los te komen van de nachtmerrie die dat belachelijke wettelijke gezag eigenlijk is." De liefhebbers van de Oops! I Did It Again-zangeres protesteerden onlangs al tijdens de rechtszaak en wisten de hashtag #FreeBritney wereldwijd trending te krijgen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!