Beeld © Getty Images

'Zangeres Lorde verdwijnt binnenkort achter de tralies'

09 oktober 2019 14:50

De hashtag #FreeLORDE heeft social media in haar greep op dit moment, nadat fans van zangeres Lorde (22) beweerden dat ze binnenkort achter de trailer verdwijnt als daar niet een stokje voor wordt gestoken.

Gek genoeg was Lorde (echte naam Ella Yelich-O'Connor) trending op Twitter. De zangeres heeft al een paar jaar geen nieuwe muziek uitgebracht, dus misschien dachten velen dat ze een liedje had uitgebracht. Tot hun grote schrik was dit niet geval. #FreeLorde werd in leven gebracht, omdat er een enorme boete boven haar hoofd zou hangen én met die reden misschien moest gaan brommen in haar thuisland Nieuw-Zeeland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Concert Lorde afgelast, boete voor activisten

Volgens de fans van Lorde zou ze gevangenistijd riskeren, omdat ze een boete van drieduizend dollar weigert te betalen aan de overheid van haar thuisland. Maar vanwaar die bekeuring? De regering van het Oceanische land overweegt om een wet goed te keuren waarin staat dat tieners verplicht hun middelbare school moeten afmaken, anders krijgen ze een boete van drieduizend dollar. En aangezien Lorde op haar vijftiende al aan haar carrière begon, maakten haar fans al snel conclusies. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lorde door het stof om Whitney-blunder

Maar er is niets van waar. De zangeres zou ten eerste buiten deze wet vallen, aangezien ze allang van school is én inmiddels 22. Bovendien lijkt het erop dat het een stunt is van Lordes fans om haar weer in de spotlight te krijgen en wat van haar te horen. En daarbovenop: in het wetsvoorstel staat niets vermeld over een gevangeniseis als de boete niet wordt voldaan. Dus, iedereen kan gerust ademhalen, Lorde verdwijnt niet achter de tralies. In ieder geval niet om deze reden. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!