Beeld © ANP

Onzekere tijden voor Wendy van Dijk bij SBS

09 oktober 2019 19:15

Voor het eerst in lange tijd gaat het goed met SBS. Chateau Meiland, Miljoenenjacht en Ik hou van Holland weten de kijkers elke week weer te boeien. Er is alleen één maar: de programma's van Wendy van Dijk (48) lopen nog niet zoals ze zouden moeten... En dat zou zomaar eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de blondine. 

Deze zomer maakte SBS bekend na dertien jaar weer nieuw leven in te blazen in het succesvolle programma Hart in Aktie. De zender kwam zelfs met een promo! "Met plezier en trots mag ik aankondigen dat het programma terugkomt", onthulde de presentatrice destijds in het filmpje. Allemaal leuk en aardig, maar vandaag kregen we als tip van een zeer betrouwbare bron dat de comeback van het programma op de lange baan is geschoven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk: Nicolette Kluijver is mijn inspirator

Producent Endemol laat aan RTL Boulevard weten dat er niets aan de hand is en dat ze nog gewoon bezig zijn met de ontwikkelingen van het programma. Talpa daarentegen laat aan ons weten dat ze nog in een onderzoekende fase zitten, om te kijken of er wel genoeg cases zijn. En dat is gek, want twee maanden geleden werd juist de definitieve terugkeer van het programma aangekondigd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk: 'Negativiteit raakt me niet'

Wendy maakte Hart in Aktie van 2000 tot 2006. Het was destijds een van haar eerste grote programma's en betekende haar grote doorbraak. In 2003 won ze met de show de Gouden Televizier-Ring.

Nadat Wendy in 2006 overstapte naar RTL raakte ze het programma wijt. De presentatie was daarna in handen van Natasja Froger (2006 tot 2010) en Leontine Borsato (2011 tot 2012). In 2017 keerde het programma al eenmalig terug, toen met Airen Mylene als presentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk weet het zeker: Erland Galjaard is de ware

Wendy liet eerder al doorschemeren te hopen op een nieuw begin voor Hart in Aktie nu ze is overgestapt naar Talpa. "Dit is mijn moment om opnieuw te beginnen. Terug bij de zender waar ik ben begonnen. Dat was mijn motivatie. Hart in Aktie, diep in mij zit dat ik dat weer zou willen terughalen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!