Love Island-Thijs: 'Houden van, daar is nog geen sprake van’

10 oktober 2019 16:08

Wat nou herfst? De liefde hangt in de lucht, want Love Island is weer van start gegaan. En dat betekent: tijd voor Love Check-up. In de eerste aflevering is afvaller Thijs (27) te gast en hij doet een paar opmerkelijke uitspraken.

"Op dat moment voelde het alsof ik haar nooit meer zou spreken"

In het RTL Boulevard-programma Love Check-up ontvangt Kaj van der Ree de spraakmakendste afvallers die het resort hebben moeten verlaten, om te vragen hoe het nu met ze gaat. Kaj bespreekt hun exit, de highlights van hun televisieavontuur, de reacties op social media én kijkt samen vooruit naar de (liefdes)toekomst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Wow! Zieke plot twist in Love Island

Thijs, oftewel de man met het knotje, is vanaf dag één al onafscheidelijk van Lisa. De twee lijken elkaar helemaal te hebben gevonden en zien de toekomst dan ook rooskleurig in. Maar na amper twee weken samen te hebben genoten, gooit nieuwkomer Jamey roet in het eten. Omdat hij nieuw is in de villa mag hij kiezen met wie hij het Love Island-avontuur wil voortzetten. En dat is Lisa. Zijn keuze wordt de arme Thijs uiteindelijk fataal.

Als er - eerder dan gedacht - een nieuwe herkoppeling aankomt waarbij de meiden mogen kiezen, verwacht iedereen dat verse Islander Jamey het veld moet ruimen. Maar dan vertelt presentatrice Monica Geuze dat de nieuwkomers veilig zijn en niet meedoen met de herkoppeling. En zo blijft de 27-jarige alleen achter en moet ‘ie zijn koffers pakken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Berichtje! Deze Love Island-singles zijn ready for love

Inmiddels is Thijs weer in Nederland, maar zijn Lisa zit nog altijd op Gran Canaria. “Naar omstandigheden gaat het goed”, antwoordt Thijs op de vraag hoe het met hem gaat. Toch steekt het nog altijd dat ‘ie zo onverwachts naar huis moest. Als hij voor het eerst de beelden terugziet, komen die dan ook hard binnen. Wat de voormalig voetballer vooral pijn doet, is om zijn liefje Lisa ontroostbaar te zien.

Aan Kaj onthult de blonde Thijs dat hij vanaf het moment dat de mannen naar voren moesten lopen, al wist dat ‘ie naar huis ging. “Je weet gewoon welke meiden voor welke jongens gaan. En ik heb vanaf moment een gezegd: 'Ik wil voor Lisa gaan.' En dat is nooit veranderd." 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Blok je agenda: datum Love Island-finale is bekend

Het afscheid tussen hen was dan ook extra pijnlijk. “Het was natuurlijk ook heel kort. Je hebt letterlijk dertig minuten en dan moet iemand weg”, aldus de blonde adonis. “Je weet ook niet wat je moet zeggen en op dat moment voelde het alsof ik haar nooit meer zou spreken. Voor een hele lange tijd niet (..) Maar wat moet je dan zeggen? Je kan moeilijk zeggen ik hou van je, want dat is natuurlijk nog helemaal niet zo. Je houdt niet van iemand na twee weken. Je geeft wel van iemand, maar houden van, daar is nog geen sprake van.”

Zijn gevoelens voor Lisa zijn nog altijd zo sterk, dat hij een toekomst tussen haar en Jamey niet snel ziet gebeuren. “Geen kans wil ik niet zeggen, maar ik acht de kans wel klein.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herkoppeling zorgt voor flink wat tranen in Love Island

Love Island check je elke avond om 21.30 uur bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!