Beeld © ANP

DJVT-Willie Wartaal klapt uit de school over drugsgebruik

11 oktober 2019 14:33

Dat De Jeugd van Tegenwoordig niet vies is van een pilletje en een drankje was allang duidelijk. In de songteksten van het raptrio is het vaak ook te horen. Maar Willie Wartaal (37) bekent nu regelmatig stijf van de pillen op het podium te hebben gestaan.

"Ik stond wel vaak op het podium met pillen op"

Willie Wartaal en zijn maatjes Faberyayo en Vieze Fur hebben monsterhits gemaakt als De Jeugd van Tegenwoordig. Een feestje voor de oren, maar ook voor het raptrio zelf. Zo bekent de rapper aan Radio 538 dat hij vaak onder invloed van drugs zijn nummers ten gehore heeft gebracht. "Het is alweer lang geleden hoor, maar ik stond wel vaak op het podium met pillen op", vertelt hij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hilarisch: Janny van der Heijden kookt met DJVT-Vjeze Fur

Dit gebeurde voornamelijk aan het begin van zijn carrière met De Jeugd, maar al snel had Willie door dat het niet de beste combinatie voor hem was. "Het werkt niet. Dus daar stop je wel snel mee", aldus de 37-jarige. Ook hadden de organisaties achter de optredens vaak door dat hij niet helemaal zichzelf was en onder invloed was. Toch stond hem dat niet in de weg. "Maar ja, er was voor hen niks anders." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitteraars verbaasd over gespierde Faberyayo

Watskeburt?! betekende de doorbraak voor De Jeugd van Tegenwoordig. Het raptrio wist later ook de hitlijsten te bestormen met Sterrenstof, Hollereer, De Formule, Get Spanish, Manon en talloze andere nummers. De woordkunstenaars hebben ook hun eigen talenten. Zo verschijnen Willie en Faberyayo geregeld met eigen muziek en maakt Vieze Fur furore met zijn kookboek Lekker Fred. Onlangs sprak Miljuschka hem over zijn succes als chef. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!