Beeld © ANP

Britt Dekker vond zichzelf raar vergeleken met de rest

17 oktober 2019 11:17

Britt Dekker (27) en Youp van 't Hek (65) klinkt misschien niet meteen als een match made in heaven. Toch kunnen de twee het bijzonder goed met elkaar vinden, zo schrijft Youp in zijn column in de VARAgids. Britt reageert op haar beurt weer op de lieve woorden van de cabaretier.

"Of ze vonden mij raar"

Youp schrijft in zijn column dat hij Britt voor het eerst 'echt' ontmoette tijdens een opname van Pauw. "Na afloop dronken we nog wat en deed ze me door haar leuke brutaliteit, haar beetje rare, maar wel steeds kloppende logica en door haar directheid heel vaak aan Johan Cruijff denken", schrijft hij onder meer in zijn column. "Korte bochten. Mooie zinnen. En... niet onbelangrijk: veel gelachen."

De twee spraken af dat Britt naar Youps voorstelling in Carré zou komen en Youp op zijn beurt naar Britts paardenfilm. "En ik hoop maar een ding: dat ze me na afloop kan vertellen dat haar film een dampend succes is geworden! Ik heb hem dan zeker gezien! Bijzonder meisje!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker pakt Televizier-prijs voor beste jeugdprogramma

Britt kan de lieve woorden van Youp haast niet geloven. "Ik moet toegeven, nu ik tien jaar in dit vak zit... Ik wilde zo vaak veranderen, omdat ik mezelf raar vond vergeleken bij de rest. Of ze vonden mij raar." Toch bleef ze altijd zichzelf. "Gelukkig lukte het niet echt en heb ik het laatste jaar geleerd dat hoe dichter je bij jezelf blijft hoe blijer je wordt. Dan bedoel ik vooral wees gewoon eerlijk en zeg wat je denkt."

"Helaas is soms die kracht ook je valkuil," geeft Britt eerlijk toe. "Maar boeiend; alles beter dan drie keer nadenken over hoe je iets zegt omdat je dan misschien “leuker over komt” Die tijd die je daaraan verspilt kun je dan voor leukere dingen gebruiken." Ze geeft ook nog een advies aan haar jonge volgers: "Al voel je je soms een buitenbeentje, pas je niet in die populaire groepjes, maakt niet uit; blijf vooral jezelf, dan kom je er altijd!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker heeft een 'niet-over-praten'-lijstje gemaakt

Britt Dekkers paardenfilm Whitestar is net uit. We spraken haar tijdens de opnames.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!