Beeld © AFP

Nyassa Alberta speelt Tina Turner in gelijknamige musical

21 oktober 2019 16:22

De hoofdrol in de musical over het leven van Tina Turner is weggelegd voor Nyassa Alberta. Dat heeft Albert Verlinde (58), de directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie in het Beatrix Theater in Utrecht.

"Nyassa zal iedereen versteld doen staan"

Verlinde vindt het hoog tijd dat het Nederlandse publiek Nyassa, die de afgelopen jaren in Duitsland woonde en hoofdrollen speelde in meerdere musicals, leert kennen. "Nyassa zal iedereen versteld doen staan." Voor de actrice, die eerder te zien was in musicals als The Lion King, We Will Rock You en Hairspray, is Tina geen onbekende rol. Ze is sinds maart dit jaar de understudy in de Duitse versie van de Stage Entertainment-productie.

Naast Nyassa schitteren onder anderen Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina's zus Alline) en Marianne Kloeze (Tina's eerste manager Rhonda) in de musical. Het script is geschreven door Katori Hall in samenwerking met Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij gelooft in mij en De tweeling schreven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tina Turner: 'Ik kan niet over verleden met Ike praten'

De musical over het werk en leven van de legendarische zangeres gaat op 9 februari in première in het Beatrix Theater in Utrecht en volgt Mamma Mia! op. De ABBA-musical wordt in december voor het laatst opgevoerd.

TINA - De Tina Turner Musical beleefde vorig jaar zijn wereldpremière in Londen en is daar nog steeds te zien. De Broadway-versie gaat in november in première.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Tina Turner-musical in november op Broadway

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!